View Single Post
Vechi 12.10.2025, 00:06:30
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Si eu ma declar pacatos, am cules duminica cativa struguri cu tata (pe care ulterior cred ca ii si arunc) si in plus nu merg la vecernie si de multe ori mai chiulesc si la Liturghie.
In plus am mai lucrat si pentru servici duminica asa ca as fi si ipocrit sa zic ca doar culesul viei odata pe an e pacat , atata vreme cat l-am facut si cu altele .
Totul este pacat in viata mea, si multe lucruri pot fi considerate ca si pacat ,inclusiv lucrul Duminica.

Deci daca ar fi a 2 a oara sa trebuiasca sa culeg m-as gandi la castig : daca este ceva care ma departeaza de Dumnezeu mai bine sa nu o fac, cum ar fi dorinta de a face recolta de a strange bunuri materiale.
Daca sunt obligat de imprejurari,nu am timp in alta zi, atunci m-as revolta de ce am ajuns sa fiu obligat si mi-as reanaliza viata
Daca insa o fac sa ajut pe altul din mila nu din dorinta de castig, atunci doar Dumnezeu este cel care va judeca nu oamenii, caci Domnul zice despre Sine "Eu sunt Domn si al sabatului" , si "care dintre voi daca ii cade vita in groapa de sabat nu o scoate de acolo"?

Eu nu cred ca a merge la Liturghie iti da dreptul sa lucrezi Duminica ,sunt probleme separate. Eu am fost la Liturghie in aceea zi, si tocmai acolo am gasit rasspunsul daca sa ma duc , sau nu la cules, pentru ca era chiar in duminica cand preotul spunea si analiza despre a iubi pe aproapele tau ca pe tine insuti. Si m-am gandit ca nu pentru mine merg ci pentru tata,si ca in alte duminici am lucrat pentru mine si nu m-am stresat atat.

Cel mai important e sa cauti in tine insuti si sa asculti vocea lui Dumnezeu,caci de aceea ne da El astfel de ispite, ca sa ne indrume catre adevarul Sau.

Last edited by iustin_dumitru; 12.10.2025 at 00:11:30.
Reply With Quote