View Single Post
Vechi 16.10.2025, 22:53:06
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Rugaciunea la mine nu vrea sa se inscrie intr-un program. Desi as dori dimineata si seara .
Folosesc rugaciiunile dedicate pentru asta, si desi sunt aceleasi , parca mereu mai inveti ceva din ele.

Mai incerc sumar inainte de masa, macar o rugaciune scurta,si incerc sa ma lupt cu mine daca nu vreau sa ma rog,nici nu vreau sa mananc.
Desi ar fi buna si rugaciuine de multumire, dupa masa, ca si asa multumim putin.

Daca ai canon de la duhovnic iti mai poate da acatiste sau psalmul 50 sa le mai adaugi zilnic,cel putin la inceput .

Imi e mai usor sa citesc acatistul Domnului ,am incercat in premiera si acatistul Maicii Domnului.
Daca ai vrea sa citesti si acatiste de sfinti, iti recomand cu caldura sa citesti viata lor inainte, caci asa ii vei cunoaste, si rugaciunea va veni din respect sincer.

e la liber insa rugaciunea particulara ,din mintea ta, bineinteles daca iti vine. Mie oricat am citit de mult, mai mult de "Doamne Iisuse Hristoase ai mila de mine" , nu imi vine.

De aceea e nevoie de cuvinte scrise,pentru ca in mintea noastra ( a se citi a mea) e un mare gol duhovnices. Nu ne pricepem sa spunem cuvinte de lauda si multumire de la noi , pentru ca nu avem har. Dar citind ale celor ce au avut, in care regasesc si nevoile mele , treptat trag nadejde ca voi putea spune si eu in mine ceva asemanantor, sau macar sa imi ramana in minte acelea.

Oricum uneori cand am o nevoie puternica dar nu stiu ce sa zic, ma rog si fara cuvinte, doar asa ca si stare .

Fericiti care puteti urma un program .
Reply With Quote