View Single Post
Vechi 17.10.2025, 06:40:29
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Despre ierugii ,Biserica ,nu eu, nu a precizat a fi obligatorii .Noi doar trebuie sa intelegem de ce a fost asa , nu sa folosim cuvantul obligatoriu pentru orice.
Sfântul Maslu nu e o ierurgie și e aproape săptămânal în unele parohii.

Citat:
Am spus eu sau Biserica sa nu participi la ierugiile zilnice daca nu este obligatoriu? Nu.Dimpotriva. Deci se poate participa si fara a fi o obligatie . Nu trebuie ca Biserica sa dea reguli pentru orice ,caci ar elimina libertatea fiecaruia
Unde am spus eu că ar fi obligatoriu, am spus că nu ajunge, de altfel nici expresia creștin de Duminică nu specifică altceva decât creștin care merge rar.

Citat:
iar la Biserica as merge la vecernie ca ar fi mai usor poate in colectiv , dar ma deplasez mai greu . Asa ca acum poti sa te iei de mine intemeiat , ca acum chiar incalc o porunca.
De ce nu te poți deplasa, ai o afecțiune sau ești ros de comoditate ?
Mie nu poți să-mi spui că pentru oameni în putere la 20-40 de ani e o problemă deplasarea pe jos când eu văd oameni de peste 60 de ani care fac în jur de 5-6 km aproape zilnic.

Și vezi că oamenii tineri, ei cu mâna lor au băgat boala în ei, dacă au preferat să stea la calculator, tabletă, tv, laptop, netflix, disney plus șamd, deci ei singuri și-au diminuat puterile, altfel conform specificului tinereții ar trebui și putea să facă la 2 zile eforturi mari, presupunând că o zi trag tare, una se refac.
Adică văd destui care sunt niște îmbuibați cu toate prostiile de pe piață, iau scutire de la sport, asta nu e ceva de trâmbițat, e o rușine chiar.

Unii bagă 2 antrenamente pe zi, despre ce vorbim, sau lucrează și după merg la sală.

Citat:
Dar faptul ca l-am dus pe taica meu odata la o suta de ani sa mai vada si el odata via si am cules cativa struguri de gura lui ,nu cred ca a fost pacat,chiar daca a fost duminica.Oricum Dumnezeu va judeca El asta, si stim conceptiile Lui despre binele facut duminica.
Nu știu de ce te ataci așa, oricum puteai dacă voiai să pui sâmbăta culesul viei, și via nu se culege în octombrie ci prin septembrie, dar nu e treaba mea, nu-mi pasă sincer nici când culegi tu via, nici dacă te joci de-a culesul viei, nici tu, nici cel care a deschis threadul.

Oricum câtă vie ai cules ? Că dacă ai stat 30 de minute nici nu e mare lucru, eu am văzut că durează vreo 3 ore culesul și încă 2 până ajunge în sticle, plus partea de curățat ustensile, de aia le și fac de obicei pe 2 zile.

Last edited by Iorest; 17.10.2025 at 06:45:22.
Reply With Quote