View Single Post
Vechi 17.10.2025, 23:15:02
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
Sfântul Maslu nu e o ierurgie și e aproape săptămânal în unele parohii.

Unde am spus eu că ar fi obligatoriu, am spus că nu ajunge, de altfel nici expresia creștin de Duminică nu specifică altceva decât creștin care merge rar.

De ce nu te poți deplasa, ai o afecțiune sau ești ros de comoditate ?
Mie nu poți să-mi spui că pentru oameni în putere la 20-40 de ani e o problemă deplasarea pe jos când eu văd oameni de peste 60 de ani care fac în jur de 5-6 km aproape zilnic.

Și vezi că oamenii tineri, ei cu mâna lor au băgat boala în ei, dacă au preferat să stea la calculator, tabletă, tv, laptop, netflix, disney plus șamd, deci ei singuri și-au diminuat puterile, altfel conform specificului tinereții ar trebui și putea să facă la 2 zile eforturi mari, presupunând că o zi trag tare, una se refac.
Adică văd destui care sunt niște îmbuibați cu toate prostiile de pe piață, iau scutire de la sport, asta nu e ceva de trâmbițat, e o rușine chiar.

Unii bagă 2 antrenamente pe zi, despre ce vorbim, sau lucrează și după merg la sală.

Nu știu de ce te ataci așa, oricum puteai dacă voiai să pui sâmbăta culesul viei, și via nu se culege în octombrie ci prin septembrie, dar nu e treaba mea, nu-mi pasă sincer nici când culegi tu via, nici dacă te joci de-a culesul viei, nici tu, nici cel care a deschis threadul.

Oricum câtă vie ai cules ? Că dacă ai stat 30 de minute nici nu e mare lucru, eu am văzut că durează vreo 3 ore culesul și încă 2 până ajunge în sticle, plus partea de curățat ustensile, de aia le și fac de obicei pe 2 zile.
Cam asta ziceam .ca batem apa in piua, eu am zis ca tu ai zis si tot asa.
Teoretic as putea continua la nesfarsit cu tine, dar ar trebui sa am rabdare sa ma uit inapoi, sa iau fiecare afirmatie sa arat unde nu s-a inteles si ce mi se pare contradictoriu in raspunsul tau. Si tot asa.

Dar prefer sa ne pastram energia pentru discutii pozitive in care sa fim de acord, din start astea in contradictoriu ne pot face rau la amandoi.

Netul ma oboseste in partea sa de rutina, de neintelegeri, dar in partea de creatie de cunoastere mi se pare folositor si as purta un dialog in contradictoriu oricat de mult daca ar exista un feeling comun.

Pe scurt ,duminica nu ar trebui sa lucrezi, dar si sa o inchini lui Dumnezeu in gandurile tale,nu doar sa stai . Iar zilnic ar trebui sa particpi la slujbe, sau sa te rogi in particular .

Iar Tainele pentru mine au un loc special , caci le vad ca singura noastra sansa in primirea harului .
Reply With Quote