Citat:
În prealabil postat de cozia
Problema este ca de cand am intrat in sociatatea asta bestiala, numarul mare de dezaxati mintal, foarte multi psihopati periculosi, drogangii, unii usor, altii extrem de greu de depistat se pot intalni peste tot. Ca urmare fratii monahi trebuie sa fie foarte vigilenti la fenomenele astea.
|
Să nu uităm un lucru că Biserica în general, nu doar mănăstirea e și un spital, așa că pe la mănăstiri am mai citit despre oameni care s-au vindecat de droguri, depresie, patimi sexuale, fumat, jocuri de noroc, ruletă, pariuri, beție, înșelăciuni, doar că s-au dus acolo smeriți recunoscând că vor să scape de patimi.
Nici să dai afară pe toată lumea nu poți, doar pe cei care nu vor să se corecteze.
Citat:
În prealabil postat de cozia
Evident ca cel mai recomandat mod de a te apropia de o manastire si treptat, in timp, de a le castiga increderea vietuitorilor de acolo este acela de a inchiria o locuinta in afara manastirii si de a participa la munca si serviciile obstei in timpul programului de lucru cu publicul.
Este ca si cum ai urca cate o treapta pe o scara spre cer.
Iar cu timpul singur vei intelege acel "ce si cum..."
Semnele si mai ales "semnalele" primite te vor face sa intelegi unde te situezi pe scara de mai sus.
|
Da, am mai auzit despre oameni care s-au retras în preajma unor mănăstiri, dar starea de spirit evoluează de la ce minunat e aici la ce greu e aici, ce răi sunt oamenii șamd.