View Single Post
Vechi 26.10.2025, 20:41:58
Andrew's Avatar
Andrew Andrew is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2023
Locație: În Biblioteca Cunoasterii
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Militaru Vezi mesajul
Din câte știu, si va rog sa ma corectati dacă greșesc, monahul trebuie sa moara in mânăstire, altfel își pierde mântuirea. Asa am înțeles ca ar fi dogmatic sau canonic.
Nu știu dacă dreptul canonic are si excepții cum e situația de față.
Aici numai un teolog poate spune. Părerile Preoților sunt împărțite in cercul unde ne învârtim noi. Nu este o părere unanima.

Cred ca ar fi bine si pentru starea psihica a Maicii, sa nu o apuce disperarea ca nu se mânuiește din cauza ca moare in lume.
Poate Bunul Dumnezeu se va indura de dansa si va găsi loc.

Din ce am cautat la azilele de maici(puține avem in tara noastră) nu îngrijesc Maici, ci acolo sunt Maici care îngrijesc vârstnici civili.
Prin urmare greu de tot. Mi se pare ca nu suntem pregătiți pentru astfel de situații.

Rugati-va va rog pentru dansa! Mulțumesc! Iertare!
Nu e nicio rușine în a încerca sa ceri ajutor, mai ales când vine vorba de ajutor pentru altcineva, monahie sau nu. Rușine este întocmai a nu cere ajutor...

In fine, fie ca Rugăciunile Domnului sa o ocrotească de tot raul si sa își găsească un așezământ pentru a muri departe de oameni.

Spuneți rugaciunea asta ori de câte ori puteți pe zi:

Doamne Dumnezeul nostru, primește această rugăciune a noastră pentru toți monahii și monahiile din mănăstirile și schiturile lumii. Întărește-i în credință, dă-le putere în nevoințele lor zilnice și ocrotește-i de tot răul și de toate ispitele. Ajută-i să se roage pentru noi, păcătoșii, și fie ca rugăciunile lor să ne fie de ajutor în această viață, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)

Dumnezeu e Iubire :)

Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
Reply With Quote