View Single Post
Vechi 29.10.2025, 22:23:25
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Cand avem dileme de genul asta cel mai la indemana este sa revizitam ce este scris:
Hristos cand ne povatuieste sa ne rugam asa cum stim mai bine nu ne avertizeaza ca este musai necesar sa avem harul asupra noastra.

Dumnezeu cu Sfintii Sai stie dinainte de ce avem nevoie. Este necesar si suficient, zic eu din ce am observat sa ai doar avantul sincer cu durere in suflet și amărăciune spre Dumnezeu, sa intinzi mainile spre El, sa ceri ajutor.

.
La ce anume te referi ca trebuie sa ne intoarcem la ce este scris.
Sunt de acord cu tine ca nu e musai sa avem har, dar fara har ce mai ramane? Doar vointa oarba ? Mintea insusi nu stie cum sa se roage, si nici macar de ar citit toata ziua, nu poti zice ca intra cu adevarat rugaciunea in ea.

Compunerea unei rugaciuni proprii ne lasa neputinciosi, caci aceea implica har, caci nimeni nu se poate ruga fara prezenta Duhului in el.

Si iar sunt de acord cu tine ca durerea si nevoia sunt cele mai curate rugaciuni , caci atunci iesim din speculatie din vointa , din 'trebuiie', si intram in domeniul lui 'am nevoie'

Dar si cuvintele rugaciunii scrise sunt o calauza catre ce ar trebui sa se indrepte in cele din urma gandirea noastra si la ce fel de cereri ar trebui sa ajungem.
Reply With Quote