View Single Post
Vechi 29.10.2025, 22:37:08
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Maicuta ar trebui sa caute vocea lui Dumnezeu , caci nu intotdeauna ce gandim noi e cel mai bun lucru pentru noi, si sunt nenumarate exemple de la sfinti.

Dupa o viata in manastire inteleg dorul ei pentru asta , dar de asemenea au fost si momente cand a ales calea pustiului , deci cumva s-a departat de manastire.

In plus reticienta celor din manastire ne arunca intr-o lume cruda, care ii judeca pe cei neputinciosi, uneori pentru binele lor.

Stiu ca dansa cere doar rugaciune ca aceasta e cel mai ravnit dar,rugaciunea nevinovata a altuia pentru tine , cum si noi cei rataciti avem nevoie de rugaciunile dansei, dar uneori iti vine sa rupi lanturile nepuitintei si neimplicarii , sa o vizitezi, sa o sustii , sa o sprijini in a isi indpelini visul, sa arati ca sunt oameni si ocazii peste tot, nu doar in manastire, sa arati ca Dumnezeu este aici langa noi , intre taste , sau in chilia singuratica, ca totul se intampla in noi , si in noi este raiul si iadul iubirii aproapelui.

Asa ca transmite-i maicutei ca din putina mea rugaciune , care de abia imi ajunge sa carpesc cateva clipe, nu am ce sa ii dau, decat un gand mic si sincer ca Dumnezeu sa faca voia sa cu dansa, si ca adevarata manastire este patul suferintei ei , si speranta care si-o pune in noi cand altii o refuza este raza de lumina care sa o incalzeasca .

Pacat ca nu poate intra pe net maicuta , sau poate e greu de a primi oaspeti, ca sigur dorul de sfintenie se implineste in ajutorarea celor mici
Reply With Quote