View Single Post
Vechi 29.10.2025, 22:40:28
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Nu înțeleg ce i cu timpul ăsta scurt de vizitare. În cazul de față accesul la această noutate națională ar trebui să fie similară expozițiilor de talie mare, de la 6 luni în sus, caz în care nu ne mai buluceam toți grămadă în bătaie de joc .Din nou își dau cu stangul în drept.

Este urat ce fac prin graba asta absolut imaginară inventată ad-hoc într-o dimineață prin care suntem din nou umiliți și tratați ca oameni fără voce, aceeași iobagi obiditi de sute și mii de ani., stare din care nu vom ieși niciodată.
În primul rând, tu fratele Cozia ai ajuns ?

Nicăieri în lume, într-o țară ortodoxă nu te lasă nimeni vreo 2 săptămâni să treci creanga prin ALTAR cu mâinile în buzunar, plescăind gumă, ca și cum ești în gară sau aeroport, ai văzut că treceau și asiatici și oameni de prin țări eterodoxe, catolici din Sardinia, probabil și greco-catolici și neoprotestanți, musulmani, budiști, hinduiști.

E bine că s-a mai prelungit, doar în ideea ortodocșilor din țară de la distanțe mari Bihor, Arad, Timiș, Maramureș plus cei din diaspora pt care drumul e foarte lung, anevoios se poate solda cu accidente, ispite, neodihnă.

Să nu uităm că nu e un muzeu acolo, ci un lăcaș activ de slujbe, nu cred că mai sunt la interior lucrări care să necesite închiderea pe câteva luni, probabil vor fi anumite culoare închise pe durată scurtă, determinată.

Din ce am văzut mai e de pictat spre ieșire, sunt goi pereții, de pietruit esplanada din față străjuită de porticuri plus totul pe o rază de cerc în jurul Catedralei, plus de ridicat de la 0 clădirile care vor străjui celelalte 2 laturi - opuse porticurilor, unde vor fi cazați pelerini și clerici, două circuite separate.

Nu știu dacă la subsol sau la alte instalații mai au de făcut ceva, se vorbea și de vedere panoramică din lift la un moment dat.

Last edited by Iorest; 29.10.2025 at 22:42:48.
Reply With Quote