Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
.
Oare eu las impresia ca ar fi ceva (doar) rational , sau de ce ai tinut sa precizezi asta?
Harul cel mai mult plangi dupa el cand nu il mai simti.
|
Nu, stai calm, nici o legatura cu tine. Am reamintit doar fundamentul a ceea ce este Harul, aceasta energie care nu poate fi definita in termeni rationali, lumesti de zi cu zi, care nu raspunde la SISTEMUL METRIC de masurare si cercetare, atata tot.
Nici Hristos nu a intrat in detalii concrete, obiective ci a explicat Harul in termeni simpli subiectivi, duhovnicesti fara pretentii de intelegere concreta.
La fel si tu il definesti subiectiv, prin "simtire" fara sa ai ceva palpabil, lumesc.
Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Irationalul de care vorbesti e bucrie si atat . Vad minunea si ma bucur ca un copil ,ca de povestile din copilarie. Dar harul il inteleg mai mult cand tre sa fac eu ceva , nu doar cand sunt in contemplatie
|
Tocmai ca irationalul nu este o simpla bucurie. Acest univers este cu mult mai mult, este o multime infinita, ca un ocean inexplicabil de posibilitati.
Iar minunile savarsite de Iisus in fata ucenicilor nu sunt povesti de adormit copiii. Aici te inseli, parerea mea. Dar din nou ai si tu dreptul la opinia ta.
Raportate la aceasta lume
RATIONALA, da, sunt povesti nemuritoare, insa daca privim din
irational asa cum ne-a recomandat Hristos sa facem, sa
indraznim, ca El a biruit rationalul si sa accesam aceasta lume de posibilitati infinite atunci si noi vom putea sa inmultim painile si pestii si sa hranim 5000 de oameni asa cum a facut-o El sau sa transformam molecula apei in molecula de vin sau sa repari tesuturi necrozate, leprozate, chiar LIPSA in tesuturi noi si celule noi, sanatoase.
Toate astea Iisus ne-a demonstrat pe viu, clar in fata noastra ca este posibil. Totul in aparenta din ce ne invata Hristos este foarte simplu. "Faceti Voia lui Dumnezeu si restul ( nevoilor lumesti) vi se va adauga"
mai precis:
"Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și neprihănirea Lui, și toate aceste lucruri vi se vor da pe deasupra"
Atentie!
Cautati deci Imparatia lui DUmnezeu. Deci este un adevarat puzzle, mister, necesita un ajutor serios intelectual.
Se cere un adevarat MASIV INTELECTUAL pentru a dezlega taina CAUTARII IMPARATIEI!! pentru ca mai tarziu sa reusim sa intram intr-i alta faza, format al evolutiei noastre duhovnicesti catre mantuire.
Eu unul asa inteleg.
Si mai mult, suntem asigurati ca toate ceste LUCRURI NI SE VOR DA PE DEASUPRA. Practic El ne asigura ca traiul in Paradis este posibil si aici fara sa parasim Pamantul.
Pentru asta trebuie doar accesat Irationalul.
Toate creierele planetei( masivul de gandire) ar trebui sa fie concentrate doar pe aceasta tranzitie si descuiere acestui mister dumnezeiesc.
Dar pentru asta trebuie sa terminam cu idioteniile si toate prostiile cu care pierdem timpul majoritatea dintre noi.
Este o Taina inchisa cu 10 lacate!...De secole Sfintii cauta Sa se lepede de cele lumesti prin grote, pesteri, pustii, colibe saracacioase, zavorati sau agatati pe stalpi, pe pietre, in conditiile cele mai austere posibil departe de tentatiile lumesti ale mamonei si a rationalului.
S-ar putea ca pe viitor IMITATORUL DE INTELIGENTA cum il numesc eu pe IA sa ne dea o mana de ajutor in ceea ce priveste accesul in Irationalul descris de Hristos pentru a ne usura viata prin schimbarea radicala a formatului in care traim si
pentru a nu mai fi necesar sa : coasem, sa tesem, sa ne facem griji de ce vom manca, cu ce vom plati toate angaralele maine asa cum ne spune Hristos in Predica de pe Munte care mi se pare cea mai colosala revelatie/ marturisire a Domnului catre omenire.
Indrazniti, ca eu am invind Lumea, OM FIIND( atentie)
deci se poate sa ajungem in punctul descris la Invierea lui Lazar cand Marta sora lui Lazar, ii spune lui Iisus:
" Doamne stiu ca ORICE II CERI LUI DUMNEZEU, El va face"
sau mai precis:
"
Marta I-a zis lui Isus: „Doamne, dacă ai fi fost aici, n-ar fi murit fratele meu! Dar și ACUM, știu că ORICE vei cere de la Dumnezeu Îți va da Dumnezeu.”
...la fel,... una din cele mai zguduitoare mesaje evanghelice (scrise) pe care vom trebui sa o descifram in viitoare reformatare majora care se apropie si care ii va atinge pe toti.