Citat:
În prealabil postat de CristianR
Hristos spune că împărăția este aproape. Și să ne pocăim. Tu deduci: "aici pe pământ". Este adevărat că nu se referă la lumea de apoi, de la sfârșitul vremurilor, la care se va referi în altă parte. Dar despre cum și unde poate fi aflată împărăția lui Dumnezeu ne vorbește în cele șapte parabole de la Matei 13.
Din ce spune Domnul în citatul ales de tine, eu înțeleg că Împărăția este aproape, iar poarta de intrare în ea este pocăința. Nu este vorba despre o altă etapă a Creației (despre care El spunea acum 2000 de ani că este aproape, iar tu o identifici abia în timpul nostru), ci de deschiderea, pentru toți cei ce cred și se pocăiesc, a Cerului pe Pământ. Vestea aceasta s-a împlinit la Pogărârea Duhului Sfânt, momentul întemeierii Bisericii, care nu este altceva decât mediul spațio-temporal al Împărăției vestite de Iisus. Ea este în același timp în lume și în veșnicie, este materie și duh.
Din păcate, obișnuim adesea să luăm din Biblie anumite versete care printr-o interpretare forțată par a ne susține propriile teorii, în loc să facem procesul invers, al pocăinței (metanoia) de a ne despărți de mintea noastră plină de prejudecăți, deschizându-ne atât mintea, cât și inima, către ce are Dumnezeu de spus.
În esență pocăința asta înseamnă: Să renunțăm (deci jertfă) la a fi centrul – mort – al propriei noastre vieți și să începem să gravităm în jurul lui Hristos cel Viu, ca să ne "molipsim" și noi de viața Lui. Să ajungem să avem "mintea lui Hristos", cum spunea Sf. Pavel.
|
Serios, oare de ce ar fi asta deducerea mea cand asa este scris?
Cand i-a poruncit lui Petru sa arunce navodul langa barca, cand mana uscata a fost reinviata, cand apa s-a transformat in vin, cand au inviat mortii la Porunca Lui, si mai ales cand a inmultit cele 5 paini si doi pesti in mii de paini si pesti pentru a hrani 5000 de oameni, tot parerea mea este?...cand de fapt asa cum afirmi tu noi trebuie sa ne "molipsim si sa gravitam" toata viata si sa meditam la "mediul spațio-temporal al Împărăției vestite de Iisus"
Acesti termeni sunt fara substanta reala, clara, ( care aduc a termeni legislativi special creati sa nu inteleaga nimeni nimic decat ei intre ei, avocatii), in timp ce pestii si painile consumate, celulele moarte devenite vii sunt palpabile, reale de aici de pe pamant.
Cand Petru cu fratele lui au scos plasa plina de pesti, nu au "gravitat" si nu s-au "molipsit" ci au scos pesti reali mancabili, vandabili, cu care si-au platit datoriile catre Cezar.
Ca urmare da, Imparatia lui Dumnezeu este accesibila
aici pe Pamant, si se afla la varful degetelor noastre.
Desigur insa ai si tu dreptul la parerea ta, asigurat de sistemul democratic.
Dasemenea sfarsitul etapei cunoasterii lumii materiale prin intermediul Imparatului acestei lumi, a Mamonei se putea intrerupe si atunci daca exista vointa necesara si oamenii auzeau si vedeau. Cei 2000 de ani nu inseamna nimic la nivelul divin al poruncilor lui Hristos.
In schimb oamenii de atunci au refuzat sa auda si sa vada, asa cum continuam cu indarjire si razboaie sa o o facem Si noi acum.
Diferenta insa este ca acum cunosterea materialismului chiar a luat sfarsit, descoperirea a noilor fatete din lumea materiala s-a terminat, si
asta face parte din Creatie ca doar totul este Creatia lui Dumnezeu. Asta sper ca aici ne este clar tuturor. Nu exista dusuri si intoarceri.
Am ajuns in acest punct fara sa ne dorim vre-o schimbare ci intr-o frenezie si isterie continua dupa comfort si distractii am tot dat inainte in speranta perpetua a ceva nou, a unei culmi noi a divertismentului si a dorintei de a avea tot mai mult.
Dar acum s-a terminat, si intram intr-o etapa noua, nu de voie, ci de nevoie, in primul rand din cauza deficitului energetic care v-a deranja puternic ierarhiile si elitismul tarilor si a oamenilor-elite, pus acolo ca piatra de poticnire tot de Creator.
Vin vremuri interesante!