Citat:
În prealabil postat de CristianR
Unde este scris că împărăția cerurilor este "aici, pe pământ"? Hristos vorbește mai ales în parabole, după cum singur afirmă.
|
Este scris in multe pasaje.
Uite, de exemplu unul din ele:
Luca 11:13
'
Deci, dacă voi, care sunteți răi, știți să dați daruri bune copiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru cel din ceruri va da Duhul Sfânt celor ce I-L cer!”
Acest indemn impreuna cu Porunca: "
Indrazniti, eu am invins" a lui Hristos(om fiind), hai sa fim seriosi, ...nu aduce a nici o parabola/metafora ci
este fix o posibilitate reala aici pe Pamant!
Din nefericire insa, omul de 2000 de ani nu reuseste sub nici o forma sa se rupa de Imparatia mamonei, direct sau indirect, desi incercari au fost.
Acum insa in vremurile de apoi, in caz ca astea sunt, Dumnezeu ne-a spus ca " va revarsa Duhul Sfant peste toti oamenii"
Trebuie doar sa facem un efort colectiv, masivul nostru intelectual sa-l canalizam nu spre ticktoace ci
spre a DESCIFRA din Puzzel-ul absolut monumental lasat de Hristos concluzionat prin acel misterios "Urmeaza-ma!" modul in care sa lucram cu Irationalul care se va revarsa peste noi, da, evident, cu post si rugaciune, umilinte, smerenie si toate cele.
Insa trebuie sa nu uitam sa folosim
MASIVUL de intelect, care in prezent este SUB OCUPATIE de catre CORPORATIILE Mamonei pentru a ne distrage total de la a ne construi un scut formidabil impotriva lui.
Chiar si Apostolul Petru mentioneaza asta la Cincizecime:
"
14 Dar Petru s-a sculat în picioare împreună cu cei unsprezece, și-a ridicat glasul și le-a vorbit astfel:
– Bărbați iudei și voi, toți locuitorii Ierusalimului, să vă fie cunoscut lucrul acesta și să ascultați cuvintele mele! 15 Oamenii aceștia nu sunt beți, așa cum presupuneți voi, pentru că nu este decât ceasul al treilea din zi[a], 16 ci aceasta este ceea ce a fost spus prin profetul Ioel:
17 „În zilele de pe urmă, zice Dumnezeu,
voi turna din Duhul Meu peste orice făptură.
Fiii și fiicele voastre vor profeți,
tinerii voștri vor vedea viziuni,
iar bătrânii voștri vor visa visuri!
18 Chiar și peste slujitorii Mei și slujitoarele Mele
voi turna din Duhul Meu în acele zile
și vor profeți.
19 Voi face minuni sus în cer
și semne jos pe pământ,
sânge, foc și coloane de fum.
20 Soarele se va preface în întuneric,
iar luna în sânge,
înainte să vină ziua cea mare și glorioasă a Domnului.
21 Atunci oricine va chema Numele Domnului
va fi mântuit!“[b]"