Subiect: Universul
View Single Post
Vechi 17.11.2025, 01:55:10
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
Păi nu prea pare a fi mister lucrul despre care ne vorbiți. Prin mister înțeleg ceva ce nu cunoaștem. Însă dumneavoastră văd că oferiți acestei istorii cu întruparea o explicație foarte clară.
Eu da, am o explicatie foarte miraculoasa , dar dumneavostra nu, de aceea este un mister inca, pentru dumneavoastra.

Si pentru mine care stiu ca e asa insa ,tot un mister este , pentru ca nici eu nu pot intelege cu mintea cum un Dumnezeu atat de necuprins sa bage in seama pe bietul om, pierdut in spatiu si timp.

Gandirea noastra a tuturor e la fel. Nici unul nu poate zice despre celalalt ca nu gandeste , si nici unul de buna credinta nu poate nega anumite argumente,daca vrea cu adevarat sa il inteleaga pe celalalt. Altfel filozofii nu ar mai avea discipoli.

Dar misterul de care vorbesc este deasupra gandirii, caci nu poate fi inteles , si cu toate acestea e real . De aia il numesc mister.

Tu insuti azi, din oriziontul tau bine consolidat maine te poti trezi atins de acesta putere formidabila ,care se descopera cand si cui vrea, desi este vizibila de catre toti.
Toti am auzit ca ar exista ceva ,numit Dumnezeu , ni se pare mai mult sau mai putin probabil dupa capacitatea fiecaruia, iar EL VINE SI SE FACE OM.

Asa ca gandirea nu mai trebuie sa caute ceva ce nu stie, ci sa inteleaga ceea ce nu crede
Reply With Quote