Citat:
În prealabil postat de pascseimar19
Vă rog, dacă este cu putință, să îmi trimiteți*relatări, pilde sau întâmplări vesele din:
1. viața parohiilor sau a mănăstirilor,
2. întâlniri cu duhovnici,
3. sau alte situații din viața bisericească în care umorul a fost o formă de înțelepciune și bucurie.
Poveștile pot fi trimise la adresa:
maruscaseiciuc0@gmail.com
(contribuțiile pot fi anonime, iar identitatea va fi protejată integral).
|
Marusca,( de la Marusia cumva, banuiesc ca esti din Rep. Moldova, ceea ce te face si mai simpatica)
Vezi draga ca umorul de care vorbesti este o chestie foarte intima, strict personala, chiar o sabie cu doua taisuri. Marea majoritate a oamenilor din ce se vede, rad si se amuza copios pe seama lucratorilor "parohiali" ai bisericii cand se intampla ceva neplacut, legat de tot felul de ciudatenii si patimi omenesti... ca doar sunt si ei oameni care ocazional mai calca in strachini, vezi frenezia televiziunilor specializate in a urmarii cu nesat, asa ceva, proteveurile si alte gunoaie RadioSantz.
Ei fiind persoane PUBLICE, ca si avocatii, judecatorii, politistii, PROFESORII, doctorii, cum fac cate o nazbatie si calca pe bec cum apar la TV. N-ai sa vezi vre-un prapadit de muncitor plin de noroi cazut in santz din cauza betiei si a necazurilor din familie ca va starni vre-un interes din partea proTVistilor deoarece stiu ca asa ceva nu se vinde.
Nu trebuie sa enumeram aici ca le stii si singura. Nu poti scapa de "stiri" cand aprinzi TVul, mizerii care starnasc in mintile multora hohote de ras, prostii pe care, programati fiind le repeta zile intregi in retelele lor de socializare unde strang vizualizari cica.
Fazele astea numai umor nu le poti numi desi starnesc ras si veselie colectiva la multa lume cand de fapt este vorba de o TRAGI-COMEDIE UMANA, tema des folosita in scrierile multor scriitori romani si rusi. Rusii mai ales au un umor fin pe aceasta tema pe care iai putea sa o folosesti.
Daca cu adevarat vrei sa cunosti povesti frumoase si placut amuzante dar si cutremuratoare legate de viata monahala citeste clasicii rusi in original daca nu ai facut-o la generala si liceu pana acum: Kuprin, Cehov, Dostoievski, Leskov si altii.
Interesant este faptul ca atentionandu-ne ca sursele de informatie( numele celor ce contribuie) pentru Masteratul tau vor ramane anonime ma duce la gandul ca si tu te astepti la amintiri si povestiri MAI deocheate.
Zi ca nu-i asa!
Toaletele ECO agatate pe schele IN CER, de peretii si turlele Catedralei neamului mi s-au parut hilare, vezi ca sunt fotografii. Astea fiind la categoria Intamplari hazlii din viata Parohiilor :))
Sau ce zicea fratele hazliu Iorest ca a auzit ca o mireanca care nu a mai ajuns la wc-urile eco care erau foarte departe, s-a scapat pe ea sarmana fiind in Biserica la coada uriasa care o impingeau din toate partile.
Apropo, unde sunt toaletele catedralei pentru mireni si vizitatorii care vin de pe drumuri grele de la Gara de Nord pe trenuri care de abia se tarasc pe sinele Patriei? Banuiesc si am asteptari ca trebuie sa fie ceva bine facut, un complex spatios cu posibilitati de igienizare, unde ca pelerin european te poti in tihna spala nu numai pe maini.
Avem si drept Porunca a Mantuitorului
sa ne spalam inainte sa VEDEM:
"
și mi-a zis: 'Du-te la scăldătoarea Siloamului și spală-te.' M-am dus, m-am spălat și mi-am căpătat vederea.” * Ioan 9:6 Ioan 9:7;"