Citat:
În prealabil postat de cozia
Matei 3:13-17
Dupa cum vezi Duhul Sfant s-a asezat numai peste Iisus, nu si peste multimile pe care Ioan ii boteza INDIVIDUAL in raul Iordan. Peste ei nu venea porumbelul. Ca urmare ei aveau de muncit la a invita Duhul Sfant peste ei. Eu unul asa inteleg din ce este scris dar si din viata pe care am dus-o , citind studiind si observand totul in jurul meu cu mare atentie: bolile cumplite cronice, cancerele, tumorile, accidentele, nebuniile la cap, psihozele, Adictiile turbate de tot felul la ambele sexe..
|
Clar ca trebuie luptat ca sa il mentii.
Dar primirea Duhului Sfant este harul lui Dumnezeu.
Pentru ca si in vechiul Testament au fost sfinti, s-au chinuit s-au luptat , dar asta nu aduce automat harul . Nu este o datorie a lui Dumnezeu sa ni-l dea dupa faptele noastre .
Darul Duhului Sfant s-a dat prin Hristos ,nu mai devreme,nu inainte de El, dar nici atunci nu s-a dat automat cum cred protestanti , ci prin conlucrare cu omul si eforturile lui cum observi si tu.
Ca este un dar o arata lamurit taina Botezului. Poti sa faci cel mai mare bine in lumea asta , sa muncesti si sa te chinui ,sa iti dai trupul pentru altii , sa ai toata cunoasterea din lume.
Daca refuzi acea cana cu apa si refuzi acel ritual al Botezului , nu ai harul Duhului Sfant. Pentru ca ai refuzat darul, si te-ai bazat pe tine.
Dumnezeul are partea de revelatie si de har, noi avem partea de conlucrtare si de credinta
Citat:
|
.toate in randul celor botezati de toate varstele, atentie!. Fereasca Dumnezeu!
|
Da, sunt multi botezati care fac cele mai mari rele. dar asta nu micsoreaza cu nimic puterea harului. Nimeni nu poate stii ca un criminal odios, nu e chiar talharul de pe cruce si ca in ultima clipa a vietii nu se va cai.
Harul e pentru toti, in afara de cei ce il refuza explicit .
Atata vreme cat ei nu refuza Botezul si nu il reneaga , nu sunt inca pierduti.
Chiar cei care mai fac pe grozavii si spun ca ei ar vrea sa renunte la ortodoxie, o fac pentru ca oricum nu o practica. Dar asa cum nu iti poti renega parintii ,nu poti renega nici pe creatorul tau, Dumnezeu e aproape de tine si cand depui eforturi de imbunatatire , dar si cand ratacesti , caci harul lui este mangaiere nu jug.