View Single Post
Vechi 26.11.2025, 01:14:18
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Matei 3:13-17

Dupa cum vezi Duhul Sfant s-a asezat numai peste Iisus, nu si peste multimile pe care Ioan ii boteza INDIVIDUAL in raul Iordan. Peste ei nu venea porumbelul. Ca urmare ei aveau de muncit la a invita Duhul Sfant peste ei. Eu unul asa inteleg din ce este scris dar si din viata pe care am dus-o , citind studiind si observand totul in jurul meu cu mare atentie: bolile cumplite cronice, cancerele, tumorile, accidentele, nebuniile la cap, psihozele, Adictiile turbate de tot felul la ambele sexe..
Clar ca trebuie luptat ca sa il mentii.
Dar primirea Duhului Sfant este harul lui Dumnezeu.
Pentru ca si in vechiul Testament au fost sfinti, s-au chinuit s-au luptat , dar asta nu aduce automat harul . Nu este o datorie a lui Dumnezeu sa ni-l dea dupa faptele noastre .

Darul Duhului Sfant s-a dat prin Hristos ,nu mai devreme,nu inainte de El, dar nici atunci nu s-a dat automat cum cred protestanti , ci prin conlucrare cu omul si eforturile lui cum observi si tu.

Ca este un dar o arata lamurit taina Botezului. Poti sa faci cel mai mare bine in lumea asta , sa muncesti si sa te chinui ,sa iti dai trupul pentru altii , sa ai toata cunoasterea din lume.

Daca refuzi acea cana cu apa si refuzi acel ritual al Botezului , nu ai harul Duhului Sfant. Pentru ca ai refuzat darul, si te-ai bazat pe tine.
Dumnezeul are partea de revelatie si de har, noi avem partea de conlucrtare si de credinta

Citat:
.toate in randul celor botezati de toate varstele, atentie!. Fereasca Dumnezeu!
Da, sunt multi botezati care fac cele mai mari rele. dar asta nu micsoreaza cu nimic puterea harului. Nimeni nu poate stii ca un criminal odios, nu e chiar talharul de pe cruce si ca in ultima clipa a vietii nu se va cai.

Harul e pentru toti, in afara de cei ce il refuza explicit .

Atata vreme cat ei nu refuza Botezul si nu il reneaga , nu sunt inca pierduti.

Chiar cei care mai fac pe grozavii si spun ca ei ar vrea sa renunte la ortodoxie, o fac pentru ca oricum nu o practica. Dar asa cum nu iti poti renega parintii ,nu poti renega nici pe creatorul tau, Dumnezeu e aproape de tine si cand depui eforturi de imbunatatire , dar si cand ratacesti , caci harul lui este mangaiere nu jug.
Reply With Quote