Un an mai târziu….
N-am mai citit presa, n-am mai vizionat TV,nu m-a mai interesat politicul.
Dar știu că anul trecut pe vremea asta făceam toate cele mai de sus,și eram “lovit” de naționalism.
Totuși, fragmentele care mi-au atras atenția din acest an par sa ne fi departajat clar de “amenințările” Estului, cel puțin cele din interior.
Și este destul de clar de care parte suntem și vom fi în viitor.
Ce mă dezgustă și îngrijorează în același timp este IMAGINEA României.
Adică înțeleg că este la modă să montezi “personaje” teleghidabile și pierdute în spațiu și timp în fruntea națiunilor în momente de criză.
Însă nu-mi dau seama dacă aceste personaje devin după așa,sunt instruite să se comporte așa sau pur și simplu sunt așa de la sine.
Deasemenea”căderile “ din funcții iarăși sunt suspecte, în ideea că pot fi rezultatul unor “atacuri “ din partea celorlalți pretendenți la putere,sau efectiv se fac la “comandă “ într-un mod dinainte stabilit.
Toate aceste intrigi,regii, comportamente care au intrat și la noi,au deja altă construcție,care nu-i locală.
Am intrat pe deplin în categoria”greilor “, și jocurile devin de altă factură.
Per total nu-i un lucru rău, întrucât alte opțiuni nu existau pentru noi ,cel puțin nu mai benefice per total, fără repercusiuni negative.
Adică nu vrei un teatru de război,nu vrei distrugere, victime etc.
Nu vrei să rămâi cu demnitatea, orgoliul, cinstea de a fi Suveran.
Nu vrei, pentru că nu ai avut niciodată așa ceva…
Asta e, dacă îți spune să cumperi gaz din SUA,îl cumperi,chiar dacă ai la tine in curte.
Dacă îți spune să-ți vinzi curentul ieftin și să-l cumperi de 10 ori mai scump.
O faci!
Dacă ți-l pune pe Nicușor președinte,îl aplauzi chiar, dacă e mai penibil chiar și decât Dancila , în “peroada” de glorie .
Dacă pentru ei este bun,atunci asta e,ne conformăm.
Bolojan…..Un “rău” necesar pentru a corecta celelalte rele care n-au fost necesare.
Georgescu,o opoziție”plantată “ pentru satisfacția maselor.
Learn how to follow,then you will know how to rule!
Disciplina nu înseamnă să faci ce îți place,ci sa faci ce trebuie.
Iar în această ierarhie disputată acum,noi trebuie doar sa executăm!
Abia după, în funcție de rezultate,de urmări,de modul în care,cel puțin noi ne-am raportat la evenimente,vom putea pretinde oarecare POZIȚIE.