View Single Post
Vechi 04.12.2025, 05:31:25
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul

Au fost incercari de explicare a Cuvantului Evanghelic la multi sfinti parinti.

Ba chiar in fata ciumei ereticilor, a aparut si recomandarea ca nimeni sa nu interprezteze de capul sau scriptura , ci doar sa asculte de interpretarile sfintilor parinti.Nimeni nu poate asculta de om, daca nu asculta inainte de Hristos.
Pai asta am si incercat sa lamurim in conversatiile noastre aici sa ascultam de Cuvintele , pildele si mai ales de Poruncile lui Hristos care sunt foarte directe si clare dupa parerea mea din ce am citit care n-au nevoie de interpretari ale intermediarilor umani.

Deasemenea sa nu uitam ca Hristos s-a adresat ucenicilor direct folosind un libaj simplu chiar modest pentru a "nu-i pierde" in prea multe explicatii.

Sa nu uitam ca toti ucenicii Sai cu cateva exceptii( Matei, Ioan, Simon) erau fara educatie, baieti simplii, meseriasi, pescari, alesi pentru puritatea lor si simplitatea gandirii caracteristice celor numiti in Fericiri.

Citat:
Dar fiecare fapta buna din pateric, fiecare fapta de dragoste, a fost ca bucuria revederii cu Hristos.

Caci El zice in marinimia Sa : "Cine crede in Mine , va face si el faptele mele , ba inca va face si fapte mai mari decat Mine"
Ai ales foarte bine acest indemn. Totusi chiar si fiind cu Duhul Sfant in ei Apostoli nu au reusit sa se fereasca de Capcanele vrajmasului care prin slugile lui ordinare i-a prins si din ce stim i-a terminat desi Hristos in Luca 9:27 spune: "Adevărat vă spun că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moartea, până nu vor vedea Împărăția lui Dumnezeu.

Asta nu sufera interpretare. Eu unul sunt convins din aceste randuri ca unii dintre Apostoli nu au murit, ci prin dezvoltarea darului de nemurire au capatat viata vesnica aici printre noi, schimband in acesti 2000 de ani, precum personajELE din filmul Highlander, neveste, orase, continente, tari, si experimantand cu diverse profesii sau efectiv stand si asteptand "sub radar" a doua venire infricosata a Mantuitorului.
Absolut totul este posibil chiar aici sub nasul nostru!
Pai de ce nu?
Numai pentru ca nu-ti este permis sa gandesti asa?

Citat:
Deci Biserica duce si ea cum poate Cuvantul dumnezeiesc, caci nu il poate explica , nu il poate circumscrie, si nici macar nu il poate reproduce (limbajul omului fiind intortochiat si pretentios)
Cuvantul trebuie sa-l iei simplu precum ar face-o un umil reprezentant al grupului de caractere mentionat in Fericiri. Chiar Hristos spune ca acestia sunt SAREA PAMANTULUI adica cei care prin saracia duhului sunt de o mare valoare duhovniceasca, cu o adevarata indrazneala la Dumnezeu( nu fake) si cu sanse de mantuire inca de pe Pamant.

Paradoxal nu-i asa?
Iar exemplele de genul Sfintei Matrona si altii abunda, care vindeca si acum prin ruga sincera, cu inima zdrobita la moastele lor.

Citat:
Cine se lupta contra carnii, cade rapus de ea.
Cine insa dispretuieste carnea , ca avand privirea fermecata de Stapanul, acela nu isi mai baga in seama neputintele, caci nu mai are timp de ele.
Tocmai ca nu trebuie sa lupti contra carnii ci doar sa o respecti asa cum ea face parte tot din Creatie.
Contra neputintelor , da, trebuie luptata lupta cea mai grea.

Dar si ce castig masiv te asteapta la capatul acestei lupte!

Last edited by cozia; 04.12.2025 at 05:45:59.
Reply With Quote