View Single Post
Vechi 04.12.2025, 06:05:57
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Toate par simple atunci când SIMȚI,ceva, orice.O trăire,o satisfacție,un strop de fericire,ba chiar o REVELAȚIE.

Dezamăgirea vine după, atunci când ele pleacă și rămâi tu SINGUR,cu problemele tale,cu ale altora,cu ale Lumii sau chiar cu probleme pe care ți le creezi chiar Tu.

Ce facem când suntem nevoiți să Luptăm fără aceste Bucurii, fără Suport, fără Scop, fără Drum?

Sau pur și simplu,nu găsim o Direcție,de doar a păși spre Ceva.

Cu asta se ocupă Filosofia dintotdeauna,și persoanele care filosofează Nativ.

Nu-i un Domeniu strict Religios sau Spiritual.

In Religie in general Calea este destul de Clar stabilită și trebuie doar să o Urmezi,mai ales în creștinism.

Adică nu merge cu azi cred una, mâine alta.

Această metodă Experimentală nu prea se leagă cu Hristos,cel puțin nu în sensul tradițional oferit de Biserică.

Biserica îți oferă metodele prin care tu sa urmezi aceasta Cale și Îndoirea, Căutarea Personală a unei Căi individuale nu-i tocmai ceva Creștin, decât poate in Protestantism, însă și acolo într-un mod limitat.

A-L introduce pe Hristos,cel prezentat de Noul Tratament și implicit Biserica Creștină in spiritualitatea personală fără toate instrucțiunile celor ce l-au dezvoltat poate duce la multe confuzii.

Desigur putem Exploata un sens mistic prin acest Arhetip al lui Hristos, această Unire cu El, fiindcă au făcut-o mulți inițiați creștini,sau cunoști in Biserica ca Sfinți.

Posibilitățile sunt clar deschise,mai ales pentru cineva care Caută constant un Sens,fie el Personal sau Universal.

Dacă totuși vrei Experiența Directă,cu certitudine este un teritoriu de Nivel Înalt.

Gândește-te că asta au căutat Sfinții, dacă tot suntem în cadrul creștin,o viață întreagă.

Iar prin căutarea teoretică și formularea scrisă, verbalizată, gândită, RAȚIONALĂ,a ceea ce ce reprezintă,in cazul de față Hristos poți ajunge la multe concluzii.

Biserica și Creștinismul au formulat întregi Doctrine, Ritualuri,Canoane etc, doar prin asemenea interpretări RAȚIONALE.

Misticii au suferit enorm când au venit cu Revelații personale,mai ales dacă aveau mesaj colectiv.

Abia dacă au întrunit anumite condiții supranaturale/minuni,au fost luați în considerare.

Deci,ia seama că experiența personală și directă cu orice fenomen supranatural,sau in cazul de față cu Hristos,nu va fi întotdeauna privită cu "ochi buni",nu va fi credibilă,nu va însemna poate nimic pentru ceilalți,care urmează deja Calea "Oficială".

După mulți Revelația a fost deja transmisă, nu-i nevoie de altceva.

In fine putem discuta mult despre aceste aspecte.

Însă am menționat câteva dintre provocările pe care le-am întâmpinat și eu în Căutările mele.

Este greu,dar totuși merită!

Adică știi deja asta:))

Dar ,dacă nu știi, îți spun că nu ești Singur,suntem mai mulți,doar pe Cai diferite, uniți probabil de aceeași Vibrație.