View Single Post
Vechi 04.12.2025, 12:27:10
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Buna,
Iti multumesc mult de feedback.
Este intradevar fosarte apropiat de starea mea de spirit.
Cu o mentiune totusi, o veste buna.

Revelatia si atingerea harului (macar pentru scurt timp,macar in constiinta) vine pur si simplu din afara, e adevarat, uneori pe anumite chinuieli ale tale, ca raspuns pentru ele.

Dar nu e obligatorie chinuiala, pentru ca harul vine cand vrea el si cand considera, dar nu la intamplare ,cum o sa incerc sa spun mai jos.

El nu contrazice nici crestinmismul,nici calea oficiala a Bisericii, nici filozofia si nici macar viata reala , cea de zi cu zi.

E pur si simplu o deschidere a sufletului si a mintii, raspunsuri care iti vin dintr-o data in cascada, si care zaceau cumva in tine.

Am mai avut si eu astfel de stari uneori, si sunt sigur ca cei care au credinta si fapte au des astfel de stari.

Spuneai de generalitatea acestor cautari si raspunsuri si ca ele nu sunt legate de Hristos/Biserica etc

Revelatia mea tocmai in aceasta a constat.

Ca raspunsul, revelatia e strans legata de Hristos. Si e valabila pt orice domeniu : viata reala simpla intre oameni ,filozofie, alte religii , alte culte in cadrul crestinismului, sau orice cautari personale ai avea, de orice natura.

Pentru toate exista un singur rapuns : Hristos , dupa cum El uinsusi zicea dar nu am dat poate importanta : "Eu sunt Calea Adevarul si Viata"

Nu e doar calea ortodocsilor sau protestantilor, nu e doar calea crestinilor , si nici macar atei nu pot avea probleme suficient de incurctae ca sa nu isi gaseasca raspuns tot in El.

Nici macar nu depinde daca persoana repsectiva Il accepta sau nu ,pentru ca El are pedagogia si judecata propie si potrivita pentru fiecare din noi, si la sfarsit, acum sau atunci, fiecare va constata ca Dumnezeu,unicul Dumnezeu , a fost aproape de el prin Fiul Sau.

Hristos nu este al cresitinismului doar , nu numai.
El este Viata , pana si a ultimului membru dintr-un trib uitat in jungla, a ultimului chinez din cele cateva miliarde.

Nici o cultura sau om nu a putut invinge vrerodata moartea,nu a avut informatii despre ce e dincolo, iar moartea va fi revelatorul acestui adevar.

Hristos e singurul care a spus exact ce trebuia sa spuna ca sa ne faca sa credem asta, existenta vietii vesnice, impreuna cu El.

Hristos nu exclude , ci include totul, si chiama pe toti la El prin iertare si pocainta.
Si El nu a fost cunoscut decat prin revelatie,caci pentru lume e o nebunie.
Reply With Quote