Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Dar acum parca e altfel. Parca am convingerea ca daca raman in Hristos , macar in Cuvantul sau , daca nu mereu in Duhul Sau, atunci fiecare clipa, in viata reala , sau in singurateta sufletului meu ,sau in chinuiala mea de a intelge Biserica, sau chiar scriind si aici, totul poate fi cu folos.
Pentru ca fiecare ocazie , fiecare om nou intalnit, fiecare gand care il ai , te poate apropia de Hristos, daca tinta ta e mereu doar El.
Nu e vorba de eul tau aici, nu conteaza cum esti,bun sau rau, e vorba sa il cauti pe El.
|
Cu adevărat
Hristos este răspunsul la toate – iar ăsta este un truism pentru creștini. În frământările tale, pe care le observ chiar dacă nu prea găsesc vreme să-ți răspund, mă regăsesc și te simt ca pe un frate.
Ce putem face, însă, ca să nu mai oscilăm, să ne bucurăm mereu de prezența lui Hristos, să-L simțim, chiar, în viețile și inimile noastre? Cum să procedăm, cum să ne rugăm, cum să trăim? Recent, nu datorită unei revelații personale, ci unei minunate cărți, am aflat că acest lucru este posibil și chiar la îndemână. Cu condiția, bineînțeles, și a unui efort propriu pentru dobândirea harului – lucru, iarăși, binecunoscut de toți creștinii.
Este vorba despre
Sbornicul – carte de care nu o dată am auzit, dar abia recent, ascultând pe net o convorbire între Părinții Cleopa și Galeriu, am înțeles că ea a fost cel puțin una dintre sursele care au însuflețit mișcarea Rugul Aprins din anii '40-'50 ai secolului trecut și care a făcut posibilă transfigurarea celor care au fost mistuiți de acel foc minunat.
Este, bineînțeles, despre rugăciune. Toată rugăciunea, chiar dacă centrată pe chemarea numelui lui Iisus. După numai câteva pagini, vei afla cum să te rogi; și anume, din inimă.
Cartea nu se mai găsește la nicio librărie online, doar PDF și, chiar dacă conține multe greșeli de culegere, îndrumarea pe care o oferă este neprețuită, dând răspuns întocmai la întrebarea
cum de mai sus.