Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Datorita neascultarii omului a venit si domnia lui satan asupra omului.
Omul a ales asta , a ascultat de el ,in detrimentul poruncii lui Dumnezeu de a nu gusta din pomul cunostintei binelui si raului.
|
Intradevar omul a ales, deoarece asa a fost creat de Dumnezeu cu posibilitatea de a alege. In schimb satan era deja creat si el, alaturi de alte puteri si forte din univers, tot din procesul creatiei si dormita in legea lui, in asteptare sub forma de sarpe. Mai toate religiile au acest detaliu bine documentat.
Citat:
Esti in mainile cui crezi ca esti . Daca lumea crede ca este in mainile lui satan ,asa este, nu s-a schimbat nimic .
|
Dar tu frate din ce vezi in jur, la ce se petrece cu noi cu copiii care dispar, la interactiunile negative ororile dintre oameni, popoare, etnii, toti manevrati si manipulati de suta de milioane de sefi, stapani, patroni..nu mai elaboram ca totul este mult prea sumbru. Pentru mai multe adjective aferente situatiei in care suntem citeste "Psalmii nepotilor lui David." ale lui Morocco si ai sa te lamuresti .
In mainile cui crezi ca este lumea asta materiala?
Citat:
Da frate, si eu (si cred ca am vazut si altii pe aici ) m -am gandit: nu putea sa ramana cu noi si dupa inviere?
|
Buna intrebarea, de ce n-a ramas pentru lamuriri, mai ales ca dupa inviere nu l-ar mai fi putut prinde nimeni pe pamant cu drone, nici in aer cu F-uri si miguri, nici cu submarine, sau nave uriase. Ca urmare adaugam intrebarea la lista de dileme, impreuna cu alte lamuriri pentru cand va reveni a doua oara.
Citat:
Pana atunci,nici unul din noi nu stim, daca e sau nu cu noi, doar ca unii credem.
|
Priveste in ce lume traim.
Chiar Iisus ne-a lamurit sa nu avem incredere in ceea ce iese pe gura multora:
Ioan 8:44
El de la început a fost ucigaș și nu stă în adevăr ... Ori de câte ori spune o minciună, vorbește din ale lui, căci este mincinos și tatăl minciunii.
Deci mai clar ca atat, referitor la a crede orbeste in ce auzim nici ca se poate. Credinciosul ucenicul in conditiile astea are nevoie de cunoastere directa( si este posibila, stim de la sfinti(atletii lui Hristos) care in pustie au dat de o mare diversitate de manifestari ale revelatiei dumnezeiesti DIRECTE) nu din auzite, numai ca este o lupta crancena neimaginat de grea.
Citat:
Chiar daca interpretarea ta ar fi cea adevarata , eu tot as crede in El.
|
Evident ca Slava Domnului ai libertatea de a face ce vrei tu, cum se zice ce este prerogativul tau, absolut orice. Insa a crede fara cunoastere directa nu este o implinire deplina, este doar la nivel de gandire, nimic concret. Si nu este un pacat sa ceri cunostere directa, vezi pe Toma.
Citat:
Si in matematica, nimeni nu stie ca drumul cel mai scurt dintre 2 puncte este linia drepta , nimeni nu stie nici ca e asa nici ca nu e. Dar cu toate astea multi o cred.
|
Cum sa nu, tot din experimentare DIRECTA, mergand pe jos de la A la B sau pe ocolite de la A la B :)