Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Mândrie zici, Cristian?
Hmmm,nu m-am spovedit demult,dar acum chiar "m-ai prins", într-o perioadă unde mândria mi-a cam fost "zdrobită".
Mai încearcă ea câte o atitudine, câte o tuČă de orgoliu....Dar va pot invita pe toČi la funeraliile mândriei mele.
Eu sunt acum in stadiul, lupt fiindcă nu mai am nimic de pierdut.
Adică am ajuns la concluzia că Diavolul este efectiv o "victimă", însă fără nicio putere reală,folosit doar ca scuză de om, într-adevăr un Agitator,un Element de Contră,dar mult sub Puterea pe care cei puČin Biserica pretinde că o are Satan.
I se dă mult prea multă AtenČie!
SINGURA PUTERE PE PĂMÂNT ESTE OMUL!(Cumva fuzionat cu Satan)
Iar tot ce este înafara puterii Omului este ceea ce toČi oamenii numesc DUMNEZEU!
Iar eu in momentul de faČă doar cu EL ,am treabă!
Nu cu OAMENII!
NU cu Satan!
CU DUMNEZEU!
Fiindcă până la urmă Exist in CreaČia Či Designul Lui nu?
Vreau sa fiu aici?
Chiar nu, nu-mi place!
Vreau să îmi petrec Eternitate într-o pedeapsa sau slujire permanentă?
Nu cred că ar fi o modalitate prea interesanta să-Či petreci Eternitate sau in chinuri sau in slujire a altuia!
Iar elementul care Čine încă vie această Lume este Frica!
Frica este Control!
Frica este Bani veniČi din ORICE!
Religie, Medicamente, Securitate, Bănci,Imagine,Caritate,Lege, CredinČă etc.
Totul este SusČinut de Frică!
Vine Criza. . Frică
Vine Războiul... Frică
Vine Bau Bau...
Vin Corona....
Vine Moartea....
VINE SFÂRČITUL LUMII!!!
Din nou Frică!
Ai două OpČiuni:
1.Cumperi tot ce îČi oferă cei care Generează aceasta Frică!
2.Esti parte din cei care o Generează!
Sau pur Či simplu cauČi o modalitate să ieČi din acest "joc psihopat".
Adică nu Či-a ajuns?
|
As vrea sa inteleg mai mult opiniile tale, pentru ca nu sunt din cele uzuale, cu care gandurile se leaga automat. deci sunt ,mai greu de inteles.
De ce ai ajuns la ideea ca diavolul are o putere secundara? daca doar o enunti, dar nu spui mai in detaliu, e greu de inteles, cand toata lumea e convinsa ca fiind un inger cazut, are putere foarte mare asupra celor inclinati spre rau
Citat:
SINGURA PUTERE PE PĂMÂNT ESTE OMUL!(Cumva fuzionat cu Satan)
Iar tot ce este înafara puterii Omului este ceea ce toČi oamenii numesc DUMNEZEU!
Iar eu in momentul de faČă doar cu EL ,am treabă!
|
Din prima afirmatie ca omul e singurul pe pamant se deduce un fel de materialism, in sensul ca omul ar fi singurul pe pamant in masura in care Dumnezeu nu exista.
Dar dupa aceea imediat contrazici aceasta idee spunand ca tu ai ceva cu Dumnezeu.
Ai probleme cu ideea de Dumnezeu insuflata in oameni ,dar care ea nu ar exista de fapt?
Sau de fapt crezi ca El exista dar nu esti multumit de soarta care ne-a dat-o.
Dar daca El exista si are vreo putere in opinia ta ,cum se impaca aceasta cu ideea ca omul ar fi asa puternic care o spui mai sus?
Citat:
|
Vreau să îmi petrec Eternitate într-o pedeapsa sau slujire permanentă?
|
Cu pedeapsa inteleg ca nu esti de acord, caci cine ar fi...
Am vrea sa facem ce ne taie capul pe aici pe pamant, si apoi sa fim fericiti dincolo.
Dar in parenteza fie spus , deja credem ca e ceva dincolo , daca ne exprimam nemultuimirea
Dar cu slujirea permanenta de ce ii dai o conotatie negativa ?
Ca asta nu mai e o nefericire asa evidenta ca si pedeapsa?
Si pana la urma le unesti toate in frica.
Pai daca iti e asa frica aici pe pamant, de ce nu iti e si in ceruri ?
Sau daca esti asa curajos in cer, si vrei o alta ordine a creatriei, de ce iti mai e frica de viata de pe pamant , de ce mai simti frica apasatoare, daca tot nu ai ce pierde ?
Dar sa nu intelegi ca te critic, ci prin aceste intrtebari as vrea sa te determin sa fii mai clar, caci ceilalti nu au de unde cunoaste ideile tale in amanunt daca nu le zici, ca sa te ajute si pe tine in primul rand pe tine sa te destainui,astfel incat sa poti fi inteles de ceilalti.
Eu nu vreau ca omul sa fie bun sau rau, vreau sa fie asa cum este. Doar sa nu fuga de ceialti si sa stea de vorba. Dumnezeu nu iti cere sa crezi in El, caci a vazut El destula revolta. Iti cere doar sa vorbesti cu El, ca si cu un om.
De abia atunci e pacat la un om considerat, nu atunci cand are cautari si are revolta in el, ci atunci cand fuge, se izoleaza de ceilalti, si nu vrea dea nimic din el.
Pentru ca aproapele e cea mai buna oglinda a noastra, este salvarea si mantuirea noastra.
Pe mine singurul lucru care ma supara la Nitzsche nu e ca musca, ci ca musca si fuge, ca se inconjoara de dispret fata de ceilalti, si nu raspunde sau jigneste cand raspunde. Dar pot intelege ca nu cu noi are ceva ci este razboliul lui cu anumite idei.
Sunt convins ca daca ar sta sa discute, daca nu s-ar infasura intr-o bula intangibila a mandriei, si ar atinge mult mai bine scopul, oricare ar fi acela , chiar daca scopul ar fi de a convinge cu ceva pe ceilalti, sau hai sa fiu absurd, chiar daca are nevoie sa jigneasca pentru a isi intari convingerea propriilor idei.Caci cand stralucesc ideile noastre cel mai tare? Atunci cand vedem cat de prosti sunt ceilalti si ca nu gandesc, si ne simitim cumva corvoada ca trebuie noi sa ramanem sa gandim. De fapt insa ceilalti gandesc, doar ca nu gandesc ca tine.
E ca si pacatul lui Iuda, care a gresit la fel ca si Petru,si ar fi fost si el iertat, dar unul a facut pe grozavul si s-a acuzat el singur si si-a luat viata , altul a plans sincer , si nu a fugit de fratii sai.