View Single Post
Vechi 09.12.2025, 13:54:43
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

linkul nu pare activ.
Dar chiar fara sa citesc , din ce ai zis ,cred ca e un fel de sete de absolut,si ti-ai pus speranta ca Dumnezeu ar satisface-o.

Dar probabil ar trebui intai sa iti raspunda la niste intrebari. Adica ar trebui sa se puna de acord cu cautarile tale de pana acum,momentele cand ai strigat si nu L-ai gasit.
Sau cand ti se pare aiurea cum e lumea conceputa

Nu e obligatoriu ca cei care tind spre absolut, sa se opreasca neaparat la Dumnezeu.

Pentru ca ce ii mana este setea interioara de adevar , si aceasta isi poate fixa si alte repere, pentru ca singura lor referinta care nu ii tradeaza este eul lor propriu, eul cautator,dar acela nu e suficient pentru a ii multumi. Vor o certitudine

Dumnezeu este una din posibilitati, daca bineinteles incepe si prinde logica, si mai ales daca incepe sa vorbeasca, sa aduca ceva , sa vina cu ceva in noi, sa ne miste cu ceva.

Suntem singuri, simtim ca exista , si nu intelegem de ce nu il putem apuca, de ce nu e ca noi , cu noi.

Sa imi zici daca cumva te regasesti in aceste ipoteze ale mele, pentru ca negasind ce ai zis , am presupus ca o fi fost ca la mine.

Eu m-am linistit de aceste cautari rationale, cand am intalnit ceva real palpabil ,care a intrunit toate dorintele mele nedefinite bine, anterior.

Hristos a avut totul in El:
-si realitate , caci nu este o simpla ipoteza este ceva concret si care poate fi usor simtit de oricine prin fapte bune
-si luminare, ca m-a facut sa vad ce nu stiam, de exemplu dragostea, viata dupa moarte, Dumnezeu Tatal
-si intelepciune , caci nu a facut fapte pur si simplu ci le-a aratat intelesul adanc
-si simplitate, caci chiar se poate intelege ce zice spre deosebire de ceilalti filozofi
-si vedere ,caci a raspuns celui care vroia sa vada pe Dumnezeu astfel : De atata vreme suint cu voi Filipe , si nu M-ai cunoscut?"
-si acceptarea ideilor contrare , imposibile, acceptarea si da si nu , caci credinta lem poate pe toate , si toate indoilelile isi pierd obiectul . Pot accepta in acelasi timp lucruri contrare , si ca lumea are miliarde de ani, dar si ca e creata de El si timpul si-a schimbat forma apoi

De aceea sunt convins ca ideea de Dumnezeu e o himera. Cine se ocupa cu cautarea Lui sau a adevarului, nu e sortit decat ratacirii si nu are nici o sansa, caci EL nu vrea sa se arate direct si intreg, si nimeni nu intelege nimic.

El se arata doar prin Fiul Sau,ca sa ne fie usor, si ca sa se arate mai mult decat ceream noi.Caci si Fiul Sau este tot Dumnezeu si doar pentru noi s-a facut si om,special ca sa Il putem vedea .

Nu exista un Dumnezeu ca si concept,asa cum il vede omul . Exista doar bucuria si revelatia aratarii Sale, doar in Treime, pentru ca asa a e EL.

Sunt doar ganduri de ale mele, nu e obligatoriu sa fii de acord, dar imi poti spune care sunt prioritatile tale, si care cautarile, pot sa le inteleg ca si in mine sunt, dar fiind cu un pas si dincolo , iti mai dau si eu de stire cum e la Dumnezeu cel vazut.

Un singur lucru e important si acesta trebuie sa il respectam toti, si care credem si care cautam, si care suferim de dorinta , si care suntem convinsi ca nu exista.

Si anume: sa ne sprijinim si ascultam unii pe altii , caci dupa aceasta ne va Judeca si accepta si El asa cum suntem sau ne va respinge chiar daca ne credem credinciosi ,si nu dupa cuvintele noastre sau ce credem noi despre noi.

Prin aceasta se arata a fi Dumnezeu Unic, prin aceea ca e in toti la fel,si ca nu dispretuieste pe nici unul dintre noi, asa cum noi in mod nejustificat o facem
Reply With Quote