Citat:
În prealabil postat de Seraphim7
Bine Iustin....
Strict istoric vorbind recunosc existenta lui Iisus Hristos/Yeshua.
Dar din punct de vedere biblic este un singur Dumnezeu revelat:
YHWH
|
Rationamentul tau este uman, cultural, cu o ratiune geometrica(explic) dar pleaca de la punctul marcat mai sus , care este punctul slab:
definitia revelatiei.
In rest ideile decurg logic una din alta urmand extensiile si contractiile cuturii umane, precum si o idee contradictorie ,( cu rol de concluzie)
Lantul tau cronologic a fost urmatorul urmatoarul:
-YHVW Dumnezeu unic (corect de altfel , dar nu deplin, e vorba doar de fiinta lui "Eu sunt")
-Iudaismul are exclusivitatea lui YHVW (contractie -> de ce doar el? De ce nu si Iisus sau Pavel care au fost iudei eminenti?)
-YHVW provine din alte forme (de asemenea relevate !! ) ale unui Dumneeu unic (extensie-> Mai rau decat Trinitatea care macar are aceiasi fiinta ->Dumnezeu provine din alt Dumnezeu)
-Divinitatea reprezintă doar o Formă Superioară de Existentă,care s-a manifestat pe Pământ (contractie-> de ce am raporta divinitatea la pamant ,Existenta eterna, la existenta trecatoare)
-Nu este neapărat Singulară!..Dar mai degrabă cred că este o Ierarhie.(extensie-> si pe orizontala, ca si numar, si pe vereticala , ca si calitate,ierarhie)
-"Lupta asta spirituală, cosmică,chiar terestră.Sfârsitul, Distrugerea" (contractie-> de ce nu armonia, eternitatea, Imparatia )
-Dacă ar fi să luăm ideea unui Dumnezeu UNIC, atunci efectiv nu ar avea de ce sa lupte",(contradictie-> tu ai plecat de la Dumnezeu unic, ai extins pe orizintala si verticala, a reiesit ideea luptei , care contrazice unitatea lui Dumnezeu)
Deci tocmai ai demonstrat prin metoda geometrica a reducerii la absurd ca Dumnzeu e unic si armonie viata eternitate.
-O ipoteză de-a mea ar fi că toti avem posibilitatea să ajungem "ZEI"(copiere-> suntem oameni care putem ajunge Dumnezei, pentru ca Dumnezeu s-a facut om , asa macar are o baza rationala)
-Însă suntem prinsi în acest cadru material izolat,si închis, tinuti oarecum captivi în iluzie.(corect-> iluzia a functionat perfect in acest rationament, singura sansa e REVELATIA)
-Chiar si acest ciclu ar reincarnărilor,(contractie-> de la viata vesnica la viata finita repeatat la infinit)
=======
Deci provocarea mea urmatoare e sa definesti
revelatia.
Dar simplu sa o intelegem. Ai mentionat una, revelatia lui YHVW: "Eu sunt Cel ce sunt"
E singura valabila in opinia ta? O poti explica?