View Single Post
Vechi 14.12.2025, 19:15:17
iustin_dumitru iustin_dumitru is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Pai putem amana aceasta clarificare , daca nu esti pregatit sa o dai, de abia iti poti construi argumentele prin care sa explici cum un Dumnezeu din veac , care in unitatea celor 3 persoane a creat Cerul si Pamantul , care in trinitate a facut descoperirea lui Avraam asupra poprului ales in vizita de la stejar , sa fi hotarat brusc ca la inalnirea cu omul , (cu Moise) sa isi separe lucrarea comuna de mantuire a omului si sa participe doar unul . Mai ales ca avem deltalii care pot fi interpretate ca prezenta a celor 3 la rugul aprins in textul Biblic.

Dar nu vreau sa iti frang elanul , eu vroiam doar sa stiu cum argumnetezi aceea pozitie atat de hotarata care o ai , ca si cum ai fi participat acolo , ca stii tu exact ca nu a participat.

Nici eu nu am argumente concrete ca a fost, dar nici nu manifest siguranta ta ca nu a fost, mai ales ca si alti sfinti parinti zic asta.

Asa ca pana la CristianR o sa imi fac si eu datoria sa caut argumentele la sfintii parinti ,care au trait mai aproape de acele veacuri, ca Fiul lui Dumnezeu a fost implicat, preponderent chiar , in scoaterea din Egipt, si la intalnirea de la Rugul aprions

Eu vorbesc doar din credinta si consecventa,legand ideile care ulterior omenirea a reusit sa le inchege despre cine a fost Iisus Hristos. Pentru ca pentru toti a fost socant , si greu de digerat logic venirea Sa.

Cand termini expunerea putem vorbi atunci, oricum ai inceput corect, sunt curios unde s-a produs totusi ruptura ta de aceste idei.

Last edited by iustin_dumitru; 14.12.2025 at 19:24:46.
Reply With Quote