Subiect: rugaciunea
View Single Post
Vechi 24.10.2006, 12:23:30
volga
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de dorinel78
Articol ziar ,,Averea' din 23.10.06. citez:
"""AMBITII. Preotul Eliade Gaina (medalion), din Bucura-Mehedinti, a refuzat, sambata, sa boteze un copil, de suparare ca tatal micutului nu-i reparase masina distrusa intr-un accident rutier."""

din pacate nu e un caz singular... si ne mai miram de ce nu mai crede lumea in preoti, de ce ne spovedim, de ce nu mai exista duhovnici, calugari desavarvisiti...

ma intreb daca toti Sfintii ar fi trat in ziua de azi, cand ispita este atat de mare, ar mai fi ajuns sa fie luminati de Duhul Sfant.. Eu unul sunt sigur ca nu toti, iar cei care ar fi dus o viata in pustie, in rugaciune ar fi fost considerati nebuni...
Trebuie sa credem in Dumnezeu, nu in preoti. Preotii sunt oameni si toti oamenii fac pacate. Si ei raspund pentru pacatele lor. Si oricum pacatele lor nu sunt problema noastra. Chiar nu ma intereseaza. Nu exista om fara pacat. Singurul care n-a pacatuit a fost Iisus Hristos. Dar el este fiul lui Dumnezeu. Importatnt este sa ne para rau cu sinceritate de ce am facut, sa ne spovedim si sa incercam sa nu mai repetam pacatele deja marturisite. Daca avem sansa sa algem calea mantuirii, mai devreme sau mai tarziu in viata, o facem numai pentru noi. Fara ajutorul preotilor, fara prezenta noastra in Biserica la liturghie, conform credintei crestine (ortodoxe sau catolice) nu se poate. Si chiar nu trebuie si chiar nu avem voie sa judecam pe nimeni. Dumnezeu ne judeca pe toti si noi e bine sa ne rugam sa fie milostiv cu noi, cu apropiatii nostri, cu dusmanii nostri. Nu credem in Dumnezeu pentru ca e mai simplu si mai comod si de ce nu ... da mai bine, suna mai intelectual sa spui... eu am credinta mea. Dumnezeu sa ne ajute sa gasim duhovnicul potrivit si Biserica in care sa ne rugam si sa ne apropeim astfel de Dumnezeu, spre binele nostru, nu al preotului.
Reply With Quote