Voi incepe cu cateva intrebari generale care ma preocupa pe mine actual , dar cum am spus pot fi si alter perspective : intrebarile tale, teoriile tale , indemnurile tale . Totul poate consistui un subiect interesant pt comunitate
In prezent ma preocupa :
-Trecerea de la o atitudine in care ma spriijineam strict pe mintea mea in raportarea la Cuvantul credintei, care e temelia credintei mele, la o abordare pomenita si in Evanghelie, in care Duhul Sfant ne lamureste de fapt tainele Cuvantului , si ne ofera credinta. Deci nu eui personal , ci toptul este un dar al Duhului
- Ideea ca nu conteaza atat de mult ce gandesti in interior angoasele sau exaltariler tale, ci cu ce iesi in edxterior: fapte ,cuvinte. Iar din acestea 2 ultime, ti se vor modifica si gandurile.
-Neputinta de a ma ruga la ora fixa cu cuvinte scrise, desi daca incep le gasesc sensul. Aceasta crted ca e strans legata de impatimirea cu preocuparile lumesti
-Dorinta de a ma ruga pentru cineva pe care eu l-am lovit mult, fiind eu de vina, si acum ,conform neinteleselor cai ale Domnului , sufera el de o boala incurabila in loc sa fiu pedepsit eu,pacatosul,care ma recunosc asa. Cine poate intelege vreodata cat de inalte sunt caile Domnului?
|