Citat:
În prealabil postat de cozia
Da corect, asta ne spune Dogma Bisericii. Ce nu inteleg eu este de ce esti ingrijorat si pesimist referitor la ce are acces sau nu omul de unul singur doar cu credinta in Hristos si speranta in suflet? Nu este cazul sa-ti fie teama. Lui Adam, Noe, si alti Patriarhi li s-au dat cate 900+ ani pentru, pe Pamant fiind, a ajunge precum Dumnezeu tatal. Noua ni s-a redus lungimea anilor, motiv pentru care nu mai avem timp de pierdut. Imparatia Cerului trebuie luata cu asalt.
Sa speram ca revarsarea abundenta a Harului se va petrece cat de curand...Avem foarte multa nevoie de suport SUPLIMENTAR! ...mai ales pentru inceput pentru lamurirea multor detalii si dileme care au aparut in ultimele milenii. Ce este de stiut: Marii Patriarhi NU AVEAU ACEASTA PROBLEMA. DIn ce stim, ei aveau o legatura practic ca si "telefonica" cu Dumnezeu, adica un intreg univers complet diferit cu al nostru actual.
Nu ai mentionat cum vezi influenta Duhului in tine. Lasa-i pe altii. Cum il vezi cu ochiul mintii si simti tu?
|
Tocmai de la mine insumi mi-au venit marile probleme.
Si mai exact, de la parerea mea ca eu trebuie sa ma mantuiesc singur, si faptul ca cred in Hristos si in Cuvantul sau este de ajuns.
Eu nu vad altfel decat ca si in cazul tuturor. Cand suntem in Hristos atunci de fapt suntem si in Duhul, dar cand facem ce zice El.
Iar cand venim cu preocupari si idei de la noi ,in afara celor definite de a lungul timpului de Duhul ,prin Biserica, atunci suntem in noi ,nu in Duhul.
Oricine poate cauta si avea personalitatea lui proprie. Dar in final trebuie sa selecteze si retina numai ce are deja ca si credinta despre Hristos ,chiar daca el nu stie ca e prin Duhul , sau ce Duhul a dezvaluit despre Hristos.
Restul sunt pareri...