View Single Post
Vechi 25.02.2026, 21:45:42
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit Scurt Ghid pentru cei Rătăciți și Înșelați (Rătăcirile Mele)

Scurt Ghid pentru cei Rătăciți și Înșelați (Rătăcirile Mele)

N-am mai prea scris nimic de multă vreme, nici aici pe forum, nici altundeva și nici măcar așa pentru mine însumi, strict terapeutic.

De ce?

Păi fiindcă mi-am dat seama că cam tot ce am scris până acum este o mare RĂTĂCIRE și extrem de mare ÎNȘELARE, atât pentru mine și probabil și pentru alții care au luat în considerare ce am scris.

Cum am ajuns la concluzia asta?

Păi cam tot singur.. Adică ar fi ciudat să mă înșel că m-am înșelat,nu?

Cel puțin aici chiar nu trebuie să-mi confirme nimeni fiindcă o face,extrem de clar cel puțin Biserica Ortodoxă, și inclusiv cea Catolică.

Cel puțin în sfera Creștinismului, fiindcă la asta mă refer, când spun că am băltit efectiv în înșelare și rătăcire.

Nu mă consider nici măcar în acest punct parte a Bisericii, fiindcă știu prea bine cât sunt de departe de ea, tocmai prin distanța pe care eu însumi am parcurs-o ca sa fug de ea.

Însă în acest topic nu voi vorbi despre procesul de VINDECARE,de CORECTARE,sau mai degrabă ÎNDREPTARE.

Aici este strict vorba de primul proces și anume POCĂINȚA!

Recunoașterea greșelii!

Și eu recunosc că cel mai mult am greșit tocmai în EREZIE!

Adică bun,faci în păcat, îl știi poate numai tu, chiar fiind păcatul grav, însă n-ai smintit,deranjat pe nimeni,sau poate câteva persoane, însă este posibilitatea ca să nu-l mai repeți,sau cel puțin reduci.

Însă să persiști în iluzie, rătăcire, înșelare ani de zile,ba mai mult să o și “propovăduiești” este deja un focar de PĂCAT!

Mult mai grav și dăunător decât alte păcate,care par la prima vedere mult mai condamnabile.

Este ca și cum ai fuma, însă ai crede va fumatul este sănătos,ba chiar curativ, și l-ai recomanda și altora ca fiind un obicei extrem de sănătos, dacă nu chiar cel mai sănătos!

Când de fapt tu inhalezi și oferi și altora cancer, însă îl etichetezi ca fiind tocmai leacul pentru cancer!

Ei,cam așa este și cu ÎNȘELAREA, RĂTĂCIREA….

Te distruge în primul rând pe tine, după caută să-i distrugă și pe ceilalți.

De ce?

Ei bine,aici am răspuns care probabil nu va fi pe placul multora!

Fiindcă este INSTRUMENTUL preferat al SATANEI!

Și îl operează cu extrem de multă eficiență pe plan mondial,mai ales în prezent.

Asta nu-i greu de observat pentru nimeni.

Cel mai greu este să observi și în cele din urmă ADMIȚI, că ești și tu cel ÎNȘELAT.

Eu cel puțin am suferit și încă sufăr extrem de mult,de această Boală,am noroc cu anumite perioade de Luciditate.

Însă Satan operează extrem de fin pe Toți și cu Toți,deci nu-i ca si cum este cineva înafara acestui pericol.

Primul gând când cineva aude de Satan,este să-l RELATIVIZEZE…

Să-l reducă la un simplu CONCEPT,IDEE, etc .

Fiindcă dacă începi să-l consideri cu adevărat REAL,apare FRICA!

Însă mulți credincioși pur și simplu îl Ignoră sau se concentrează exclusiv pe Dumnezeu.

Până la urmă veți zice,de ce să îi dăm atenție Satanei?

Îl am pe Dumnezeu, mă apără!

Sau clasicul,nu există niciun Satan,fabule,basme, povești, imaginație!

Majoritatea vor admite doar necesitatea unui CREATOR,și ATÂT!

Ei bine,dragii mei deocamdată mă opresc aici, însă voi continua cu fiecare RĂTĂCIRE, ÎNȘELARE SI EREZIE, în care am stat ani de zile.

Majoritatea le-am postat pe forum sau se regăsesc în postări pe diferite subiecte.

Însă sper să rămân în zona de LUCIDITATE, cât mai mult, pentru a Gusta din ÎNVĂȚĂTURA SĂNĂTOASĂ!

Desigur,reperele Sănătoase din Creștinism sunt BISERICA ORTODOXĂ CATOLICĂ,cea până la 1054, după aceea putem găsi adevărul în continuatoarele istorice ale acelei Biserici.

La noi în România, Biserica Ortodoxă este cel mai mare izvor al Creștinismului, și nu vom găsi ca români nicăieri altundeva,o învățătură creștină mai SĂNĂTOASĂ!

Va Urma!