Citat:
În prealabil postat de Iorest
Am sesizat și eu ce zice cozia, o femeie în scaun rulant care cerșea imediat după uși în interiorul unui hipermarket, luată cu un merțan.
Ca și cum vii la program și pleci, ca într-o meserie, sau bătrâni exploatați de copiii lor care-și iau diferite chestii din banii de cerșetorie.
Era în scaun rulant pe bune ? da
Era caz social care încasează niște bani de la stat pt asta, are loc prioritar de parcare, are scutiri de impozit locuință, mașină ? da.
Îi e greu să facă orice altceva pe care un om obișnuit le face cu ușurință și fără băgare de seamă ? da.
Era moral să fie folosită de altcineva, sănătos cu brațe picioare, întregi, apt de muncă. NU!
Își scot toate familiile rudele pe tarabă pt obținerea de foloase bănești ? NU!
Cerșesc toate persoanele cu dizabilități sau cazuri sociale ? NU!
|
Dar important e ce ii raspundem lui Cozia?
Intrebarea lui a fost : de ce nu ne indruma Duhul sa stim ce trebuie sa facem in astfel de cazuri.
Sau poate mai mult de atat , ar fi vrut chiar sa ne arate Duhul cumva daca aceea persoana chiar are nevoie de a fi ajutata sau nu.
Era in Steinhard o povestioara cum ii dadea mereu 10 lei unuia care stia ca e betiv si ca il minte.
Probabil asa ar trebui sa facem si noi , ce pierdem?
Cativa lei se duc la mercedes , dar macar 1 leu paote ajunge la un sarman ,asta numai dumnezeu stie.
Si daca inmultim aceasta cu dobanda pe care o da Dumnezeu acxestei fapte ,poate pana la urma iesim in castig
Si va rog ,nu imi spuneti acum ca incurajez burtosii din spate care iau banii.
Intrebarea a fost clara . Ce ne zice Duhul sa facem in acest caz , e esentiala intrebarea ,tot respectul pentru Cozia ca a pus-o.