View Single Post
Vechi 02.03.2026, 21:09:23
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Religia: Ortodox
Implicit

[quote=iustin_dumitru;684355]Da ,dar noi suntem 4,5 activi . Rezulta ca 99.99999999 % nu ii intereseaza sa discute activ , eventual intra sa mai dea click pe vreun link .

Citat:
In ce sens depinde? Parca ai inceput ideea dar nu ai mai incheiat-o. Adica cum vezi tu intre discutiile cand vreau eu sa public ceva si discutiile in care raspund altuia? E vreuna de preferat? Sau ai vrut doar sa arati ca sunt diferite?
Ideea e că, dacă motivul pentru care vreau să mă exprim, să scriu, să discut, este propria mea persoană, respectiv afirmarea de sine, atunci nu merită.

Dar dacă discuțiile online înseamnă răspunsuri pentru cei care le caută, ori propria mea lămurire, atunci merită.

Citat:
De ce depinde de sinceritatea interlocutorului? Adica cei care sunt falsi sa ii evitam sau cum?
De multe ori pe forum au apărut persoane cu scopul vizibil de a provoca, ori de a trola, iar sfatul înțelept pentru astfel de cazuri mi s-a părut a fi celebrul "don't feed the troll!"

Și mai este și sfatul Mântuitorului de a nu da mărgăritare porcilor, nu cu scopul de a jigni pe cineva, ci de a ne avertiza că, dacă vorbești de cele sfinte unora care țin să rămână la nivelul unei înțelegeri profane, nu numai că nu le vei face vreun bine, dar riști să și compromiți tainele credinței, încercând să le explici. Comunicarea nu poate fi unilaterală (doar de la emițător), ci trebuie ca și receptorul să fie cu inima deschisă, iar lucrul ăsta îl poți constata de regulă la începutul discuției.