Identitatea noastră spirituală este COMPLET diferita de cea fizica!
Absolut corect!
Identitatea noastra spirituală se mai numește si corpul astral, si este separat de corpul fizic in multe mișcări religioase mainstream (Creștinism, Iudaism, Budism) dar si in mișcări mai "dinafara" cum ar fi teozofia. In Hermetism corpul astral are o importanță deosebita, deoarece se poate aplica principiul corespondentei: daca intelegem / deducem structura corpului fizic, putem deduce usor structura corpului astral.
Si acum... ca sa răspund si la intrebarile pe care le-ai pus:
1. Îți pasă ca om de suferința altei ființe?
Da. Este absolut firesc sa ma gândesc ca sunt oameni de lângă mine care suferă si au probleme evident mult mai grave decât mine (sărăcie, boli, războaie etc. Etc.). A te gândi si a te raporta si la persoanele de lângă tine care au nevoie de ajutor este modelul de gândire pe care si Mantuitorul ni l-a predat (Matei 25:35): Căci am fost flămând și Mi-ați dat de mâncat; Mi-a fost sete și Mi-ați dat de băut; am fost străin și M-ați primit; am fost gol și M-ați îmbrăcat; am fost bolnav și ați venit să Mă vedeți; am fost în temniță și ați venit pe la Mine.’ Atunci, cei neprihăniți Îi vor răspunde: ‘Doamne, când Te-am văzut noi flămând și Ți-am dat să mănânci sau fiindu-Ți sete și Ți-am dat de ai băut? Când Te-am văzut noi străin și Te-am primit sau gol și Te-am îmbrăcat? Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniță și am venit pe la Tine?’ Drept răspuns, Împăratul le va zice: ‘Adevărat vă spun că, ori de câte ori ați făcut aceste lucruri unuia din acești foarte neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi le-ați făcut.
2. Îți pasă că se distrug întregi ecosisteme?
Este un lucru de care chiar ma ingrijorez. Chiar dacă mai am si "erori", fac tot ce pot sa mai salvez resursele pentru si de la planeta pe care trăim: nu las lumina aprinsa in camera unde nu stau, închid TV-ul cand plec, reciclez ulei etc. Fac tot ce pot ca urmașii nostri sa aibă un spațiu oarecum curat și locuibil
3. Îți pasă de altceva decât de tine însuți?
Da. Ma gândesc de exemplu, si la cum s-ar raporta vorbele mele in relația cu interlocutorul. Cum s-ar simți cineva cand ar primi mesajul meu? Oare e bine ce am zis sau am făcut la momentul respectiv fata de individul X sau Y. Dacă putea fi provenita o situatie defectuoasa de comunicare, spre exemplu, etc.
5. Faci ceva când vezi o ființă că este ucisă,că este în pericol, că cere ajutor așa non-verbal.
Asta nu s-a intamplat si fereasca Dumnezeu sa se intample. Dar dacă vreodată s-ar intampla, eu as putea ajuta cu tot ce pot. Chiar si cu o rugaciune.
6. De ce ar face ceva alte Ființe Superioare pentru tine?
Nu de multe ori consider ca nu sunt vrednic de ajutorul altor Ființe Superioare. Chiar dacă mi-am schimbat cu mult viata, conștientizez ca natura mea "Pământească" pe care o am e una care deh... nu prea merita sa fie apreciata sau demna sa vina alte Ființe Superioare sa facă ceva pentru mine. E mai mult un act de smerenie, atât.
7. Crezi că îți ascultă Cineva rugăciunile?
Absolut! Sfintii Arhangheli Salatiil si Sandalfon ne asculta rugaciunile si ni le duc către Tatăl cel Ceresc, spre împlinirea Binelui Comun. Rugaciunea este ascultata atâta timp cât in ea sunt florile milosteniei, vietii, smereniei, milei si dorința pentru Binele Comun, nu binele ce vine doar din sfera interioara (ego)
Și dacă se scoală cineva asupra unuia, doi pot să-i stea împotrivă; și funia împletită în trei nu se rupe ușor. (Eclesiastul 4:12)
Dumnezeu e Iubire :)
Căci prin cuvintele tale vei fi îndreptățit și prin cuvintele tale vei fi condamnat (Matei 12:37)
|