Cultura încasa, mayașă, olmeca, tolteca a americilor de Nord și Sud așa păgână cum este definită de creștinism are niște crezuri interesante referitoare la ceea ce se întâmplă cu CONȘTIINȚA după moarte, ca despre ea este vorba.
Partea materială, corporală, organică a corpului este clar ca se dezintegrează la nivel molecular/atomic înapoi în ecosistem.
Conștiința însă, DACĂ NU REUȘIM SĂ O CREȘTEM ȘI SĂ O UNIFICĂM din timpul vieții, prin diverse tehnici, se DISIPEAZĂ ÎN UNIVERS.
Disiparea înseamnă ca noi doar am parazitat/pierdut vremea și nu ne am ATINS POTENȚIALUL, TELUL VIEȚII ORGANICE PE PĂMÂNT.
Ca urmare a acestei vieți de tăiat frunze la câini și frecat menta pe plaiuri materialiste aiurea, PAC!…și PA!…am pierdut ocazia să rămânem cu conștiința și memoria eului, a persoanei care a fost în timpul vieții.
De remarcat în crezul lor este faptul ca particulele disipate în Univers deși sunt mici particule de energie, nu se mai pot unifica, NU MAI ȘTIU UNELE DE ALTELE ci rămân împrăștiate în marea energetică, să zicem a sufletelor.
Acum fiecare înțelege cum vrea…
Daca energia infinității de particule a ceea ce am reprezentat înseamnă și ea viața de apoi, atunci da există și Viață după moarte.
Șmecheria însă , cum se zice la noi, este să faci tot posibilul să-ți păstrezi identitatea unificată, precum la noi, creștinii, a făcut Hristos cu Sfinții Lui, iar unii chiar și cu corpul material CU TOT….FAZA EXTREM DE MISTERIOASĂ ȘI DE INTENSITATE MAXIMĂ.
Personal de abia aștept să-l văd pe ILIE înapoi pe Pământ în carne și oase, alături de noi…și foarte posibil ALȚII AVANSAȚI, de care noi doar am auzit din legende.
Va fi foarte interesant!
Last edited by cozia; 20.03.2026 at 01:19:30.
|