Nu am mai postit de mult timp iar acum odata cu postul Pastelui, ca toti crestinii m-am apucat si eu de postit. Inizial cu gandul la impartasanie, deci ceva si necesar. Insa cred ca postul inseamna mult mai mult decat a nu manca carne, oua,lapt. Este ca un fel de resetare a corpului, a intregului organism. E un fel de responsabilitate fata acesta. O pauza de la toate mancarurile atat de necesare dar cu care uneori exageram.Ma simt atat de bine postind iar fuga dupa retete de post si dupa produse alimentare deosebite si care costa si mai putin, am observat ca e benefica. Am invatat, acum abia, ca postul inafara de a fi considerat obligatoriu este si deosebit de util si placut. Cred ca ar trebui sa le explicam cumva si copiilor lucrul asta sa le evidentiem partea pozitiva a postului.Multa lume cand aude de post se sperie si li se pare dificil dar cand incepi sa postesti si Dumnezeu te ajuta sa reusesti in asta. Pentru ca nu e greu tine doar de vointa si de respect pentru aceasta minunata perioada dinaintea sarbatorilor. As vrea sa aud si alte pareri in legatura cu asta. :)
|