View Single Post
Vechi 30.03.2026, 19:37:49
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Însă dacă vom dori să vorbim despre o Civilizație în adevăratul sens al cuvântului,va trebui să mergem din Vestul țării,unde am găsit rădăcinile și cele mai vechi urme de civilizație,spre altă civilizație, logic și acesta cea mai veche din Europa, fiindcă așa cum ne-am obișnuit,în România, totul este “cel mai”.

Putem îndrăzni să spunem că este considerată de unii, chiar cea mai veche Civilizație din Lume, având mega așezări la nivelul zecilor de mii, practic de dimensiunea unor mici orașe noderne.

Ajungea de la Kiev până la Brașov....

Nou românii suntem mereu “cei mai cei”, și chiar suntem Leagănul geografic al civilizației din Europa,cel puțin din aceste puncte de vedere despre care discutăm.

Problemele sunt au fost și sunt altele la noi,le știm deja toți, și nu are rost să mai discutăm despre probleme,ci doar despre soluții.

Să ne hrănim cu informații sănătoase, reale și să ne cunoșteam istoria și identitatea,din date și informații concrete.

Fiindcă inclusiv ISTORIA convențională de arăta exact adevărurile pe care noi le luăm din mituri, conspirație și alte forme de naționalism ieftin.

Nu-i nevoie de așa ceva, fiindcă avem date “brute “ și nu trebuie decât să scăpăm adânc în ele din toate punctele de vedere, să le integrăm in conștiința, cultura și identitatea noastră.

Să le expunem și să ne mândrim cu ele, și să construim mai departe pe acest fundament real.

Deci, ajunge acum din vest,în Est, tocmai la Iași,sau mai degrabă în apropierea Iașului actual.

Mergem înapoi 6800 de ani, practic 4800 de ani înainte de Hristos.

Și ajungem în teritoriul actual al Moldovei, așa cum am spus undeva lângă Iași și ce vedem?

Înainte de a spune ce găsim sau vedem acolo, trebuie să menționăm că piramidele nici nu existau, se vor contribui abia peste 2000 de ani, deasemenea nici Stonehenge,nu era ,va fi abia peste 1700 de ani,nici roata nu era inventată.

Extrem de relevant de menționat și aici

MARE ATENȚIE!

Tăblițele sumeriene deasemenea nu era încă apărute,ele vor apărea abia prin 3300 înainte de Hristos.

Cu alte cuvinte nu există niciun tip de scriere pe glob.

Însă ce exista?

Ei bine exista ceva,cu 500 mai devreme,și anume tăblițele de la Tărtăria, considerat cea mai veche forma de scriere din lume.

Însă ce vedem în Moldova,dat fiind faptul că pe glob am văzut că erau încă destul de înapoiați.

Practic, fără nicio exagerare,în acel moment Moldova era cel mai dezvoltat loc de pe Glob!

Aveai cea mai rafinată arta ceramică din lume,cele mai performante cuptoare din lume,rivaliza doar China la acel moment cu ce era în Moldova.

Avea practic așezări din oraș,cu case pictate, deasemenea precum ceramica lor.

Adică nu-i nimic surprinzător la arta mănăstirilor pictate inclusiv în exterior din Bucovina, fiindcă acolo a fost cel mai dezvoltat hub al artei și primul din istoria lumii.

Acolo a luat naștere Iia românească și portul tradițional românesc , precum și toate artele și meșteșugurile tradiționale păstrare până astăzi.

Toate poartă marca CUCUTENI!

Deasemenea pacifismul țării noastre,tot de acolo are rădăcinile, cultura CUCUTENI,era una exclusiv pașnică,nu se ocupa cu războiul,cu doar cu arta și celelalte elemente necesare traiului precum agricultura, construcții de case și alte elemente precum vânătoare, creșterea animalelor etc.

Deci trăiau precum trăiește țăranul român autentic.

Se îngrijește să aibe de toate, își fabrică haine tradiționale extrem de frumoase și construiește o casă și gospodărie frumoasă,este pașnic, deschis cu consătenii lui,și deasemenea este spiritual.

Aveau și Cucutenii religie sau mai degrabă o spiritualitate, fiecare avea altarul sau cu statui înfățișând mai degrabă femei, cumva Marea Zeiță.

Însă aveau credințe mai degrabă legate de ciclurile naturii.

Îmi aduc aminte de străbunica cum spunea “Sfântul Soare”...

Însă CUCUTENI nu se rezuma doar la asta, dacă domnitorii de mai târziu am văzut că exploatau sare,ei bine nu au fost primii.

Practic CUCUTENI aveau Mina de Sare.

Deasemenea GLIA Strămoșească despre care tot auzim atâta.

De ce este importanta inclusiv acum?

Păi tocmai fiindcă a fost resursa esențială pentru Cucuteni, fiindcă de acolo și-au construit casele,de-acolo și-au construit ceramica,acolo și-au sădit mâncarea.

De ce prefera romanii case mari,cu etaje etc?

Păi iarăși Cucuteni, dacă Europa încă a rămas la “casă de piatră” și locuințe primite , Cucuteni practic a construit case cu etaj.

Punctul slab al Culturii Cucuteni?

Ei bine acest idealismul românesc, practic au trăim în lumea lor până au venit niște triburi mai “sălbatice” care efectiv au venit peste ei, fără prea mare LUPTĂ.

Fiindcă Cucuteni nu avea efectiv armată,ei trăiau așa în paradisul lor…

Last edited by Seraphim7; 30.03.2026 at 23:23:49.
Reply With Quote