A apărut de ceva vreme o epidemie a “credinței” și a utilizării lui dumnezeu,că pretext pentru orice acțiune fundamental umană, indiferent de natura ei.
Acum toți sunt trimiși de dumnezeu,sunt ghidați de dumnezeu.
Dacă cumva greșește și sunt prinși în ipostaze condamnabile, imediat il găsesc pe dumnezeu și spiritualitatea,și biblia și gata, totul este curățat,și toate “păcatele” le sunt șterse și iertare.
Practic acum dumnezeu este cartea pe care o joacă orice manipulator, și într-o lume care este condusă de idoli umani, toți aceștia se folosesc de dumnezeu pentru a-și justifica orice acțiune, și a-și menține statutul de dumnezei tereștri.
X a vorbit despre dumnezeu ,deci clar trebuie sa fie in om bun.
Y și-a făcut cruce,Z a vorbit din Biblie,W a mers la biserică….
Deci toți aceștia sunt niște oameni valoroși, am încredere în ei, și orice ar spune și face ii cred și susțin.
Dar asta se rezumă și la omul de rând,care își explică Existența și acțiunile tot după aceste repere.
Dacă se întâmplă ceva bun,pff,m-a ajutat dumnezeu, dacă se întâmplă ceva rău,pff m-a pedepsit dumnezeu.
Și în ambele cauze el crede că acțiunile lui au în impact direct asupra ce dumnezeu,decide în privința lui.
Da, păi m-am rugat,de ăia….Da,păi de ăia i-a întâmplat la Z ăia că mi-a făcut mie rău.
De ăia am câștigat asta că l-am ajutat pe Y.
Și totul se învârte în aceste scenarii după care în general trăiește lumea, în care se crede că totul are legătură cu acțiunile lor și faptul ca dumnezeu acționează după bunul lor plac și ce fac ei s-au cel din jurul lor.
Cel m-ai absurd și jalnic lucru, atât la persoanele publice cât și la viața omului de rând este când fiecare și-l erijează pe dumnezeu că motiv, intenție, rezultate,etc.
“dumnezeu m-a ajutat “, așa a vrut dumnezeu ca eu sa fac asta, să trec prin așa cevs, să fur 1000000$, să mă droghez, să nu știu ceva “.
Ca sa nu mai vorbim despre religiile care vorbesc în fiecare minut in numele lui dumnezeu….
Sau mai grav in cultele neoprotestante unde fiecare membru este un purtător de cuvânt și mesager personal al lui dumnezeu.
Bine,avem și cazuri speciale,ca Georgescu,care mai are puțin și îl înlocuiește și pe papa și pe patriarhul și imediat va spune că el însuși este de fapt chiar dumnezeu.
Închei această introducere,cu doar două paseje din REVELAȚIA,a ceea ce ce se prinde a fi CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU…
Mare Atenție,eu nu sunt de acord cu acest DUMNEZEU REAL, Arhitectul acestei Lumi!
Însă cel puțin el a construit chiar această lume imperfecte și este o entitate superioară.
Însă aceștia viermi umani,aceste ființe încă involuate,care trăiesc în cel mai mare întuneric, ignoranță posibilă….
Totuși trebuie ajutate, eliberate de iluzie, curățate de minciuni…
Și probabil doar un dialog real cu Creatorul lor le poate da acesta șansă.
Chiar dacă un Creator Imperfect, totuși mai bine decât aceat întuneric perpetuu…
Iov 38:2 VDC
[2] „Cine este cel ce Îmi întunecă planurile prin cuvântări fără pricepere?
Deuteronomul 18:20 VDC
[20] Dar prorocul care va avea îndrăzneala să spună în Numele Meu un cuvânt pe care nu-i voi porunci să-l spună sau care va vorbi în numele altor dumnezei, prorocul acela să fie pedepsit cu moartea.’
Ezechiel 13:6-7 VDC
[6] Vedeniile lor sunt înșelătoare și prorociile lor, mincinoase. Ei zic: ‘Așa vorbește Domnul!’, măcar că Domnul nu i-a trimis, și fac pe oameni să tragă nădejde că se va împlini cuvântul lor. [7] Nu sunt înșelătoare vedeniile pe care le aveți și nu sunt mincinoase prorociile pe care le rostiți? Voi ziceți: ‘Așa vorbește Domnul!’ în timp ce Eu n-am vorbit.”
Fraților dacă aveți ceva de vorbit despre DUMNEZEU, despre ce vorbește el,păi vorbiți cu EL….
Nu vă mai erijați in mai credincioși,și cunoscători ai Voinței lui Dumnezeu,al planului Său.
Știți voi pe cine, pedepsește,pe cine ajuta,pe cine iubește,pe cine a pus să vorbească despre El?
Pentru mine toți aceștia care vorbesc despre dumnezeu, despre planul pe care dumnezeu îl are cu ei,cu lumea,cu știu ii ce….
Nu știu dreapta care dumnezeu vorbesc ei…
Poate despre altul,care nu-i revelat in Biblie…
As vrea să cunosc și eu, acești dumnezeii despre care vorbesc majoritatea,sau poate este Satan…
Dacă-i el, îl știu foarte bine….
Atunci specificați clar fraților, credem și urmăm pe Satan,nu pe YHWH!