View Single Post
Vechi 10.04.2008, 16:51:27
Grigorie Grigorie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.09.2006
Implicit

Poate ca ma repet, dar cred ca nu trebuie sa izgonim catolicii de pe acest forum. Este absolut normala dorinta lor de a-si apara credinta.
Ganditi-va ca si de partea noastra sunt exagerari, se vehiculeaza informatii inexacte sau se fac confuzii cu privire la catolicism. In astfel de cazuri, interventia lamuritoare a unui catolic este salutara.

Eu merg si mai departe si zic ca trebuie sa le dam libertatea sa-si expuna invatatura. Daca adevarul este de partea noastra, nu avem a ne teme. Multi catolici au prejudecati si informatii inexacte despre ortodoxie (un caz recent este OrlandoSorin), dar nu sunt neaparat si rau intentionati.Din astfel de discutii poate rezulta o mai buna intelegere reciproca.

Cred ca am reusit sa-i speriem destul de tare incat sa nu se incumete pe aici. Dar nu trebuie sa ne mandrim cu aceasta, pentru ca inseamna ca mai trebuie sa lucram la capitolul "politete si amabilitate", la care multi catolici ne pot da lectii.

Sa nu credeti ca-i critic doar pe altii. Si eu adopt cateodata (cand e vorba de papalitate) un ton mai agresiv. Ma linistesc uneori zicand ca e o forma de "manie sfanta" perfect justificata, insa alteori as vrea sa am posibilitatea de a-mi edita mesajele dupa adaugarea lor, lucru posibil pe alte forumuri.
Reply With Quote