Totuși hai sa vedem despre ce împărații vorbește Biblia.
Este aceeași împărăție in Noul Testament,precum cea despre care vorbește Vechiul Testament.
Mai sus am oferit răsplățile despre care vorbește noul testament, oferite oamenilor.
Însă vrem nu vrem hai sa vedem ce spune și Vechiul Testament despre Împărăția lui Dumnezeu.
Ce este aceasta?
Unde este?
Cine are acces la ea?
Când va veni?
Psalmul 47:7-8
„Dumnezeu este Împărat peste tot pământul… Dumnezeu împărățește peste neamuri.”
Deci avem un Împărat, Domnul sau Adonai.
Și încă de-atunci era împărat peste tot pământul, și implicit peste toți oamenii, indiferent dacă îl cunoșteau sau nu.
Psalmul 22:28
„A Domnului este împărăția: El stăpânește peste neamuri.”
Îți mai spune încă o dată asta…
Bun,am înțeles deci YHWH,era împărat și peste neamuri, adică cei care nu sunt evrei.
Practic toate populațiile pământului, chiar înainte de venirea lui Iisus.
Zaharia 14:9
„Domnul va fi Împărat peste tot pământul.”
Iarăși întărește acesta afirmație și la modul viitor.
Însă vedem o nuanță, Adonai va fi împărat inclusiv pe Pământ.
Însă cum?
Dar fiind faptul că Pământul are destule împărații și destui împărați…
Daniel 2:44
„Dumnezeul cerurilor va ridica o împărăție… va sfărâma toate celelalte împărății.”
Deci sfârșitul împărățiilor lumești va fi adus de însuși Dumnezeu…
Păi atunci cum sunt unși liderii lumii de Dumnezeu, dacă tot El ii va dărâma?
Cum se erijează Georgescu că trimis de Dumnezeu să salveze poporul și să conducă el țară pentru popor, dacă vine imediat
ÎMPĂRATUL de drept al acestei Lumi, însuși Creatorul.
Cine i-a uns pe acești lideri ai Lumii?
Daniel 4:34-35
„Stăpânirea Lui este veșnică… El face ce vrea… nimeni nu poate să-I zică: ‘Ce faci?’”
Cine mai are tendința de genul?
Tocmai Satan și Liderii unși de el.
Aceștia creed că pot face ce vor fără să răspundă în fața nimănui.
De ce?
Se cred asemenea lui Dumnezeu!
Care totuși cel puțin promite PACE!
Isaia 2:2-4
„Nu vor mai învăța războiul.”
Isaia 11:6-9
„Nu se va face niciun rău… pământul va fi plin de cunoștința Domnului.”
Mica 4:4
„Fiecare va locui sub vița lui… nimeni nu-l va tulbura.”
Zaharia 2:10-11
„Eu vin și voi locui în mijlocul tău… multe neamuri se vor alipi de Domnul.”
Deasemenea va fi un Împărat și Dumnezeu PREZENT,atunci neamurile (neevreii)vor merge și îl vor vedea direct pe Dumnezeu,și vor locui în împărăția lui.
Psalmul 86:9
„Toate neamurile… vor veni să se închine înaintea Ta.”
Însă până urmă tot pământul va merge să o se închine,și bineînțeles să-l cunoască pe Creatorul său și al planetei.
Practic în vechiul testament nu avem o distrugere a Lumii , în sensul celei din noul testament sau apocalipsa.
Iar aici Dumnezeu este împărat direct pe Pământ,spre deosebire de Iisus care a spus că împărăția lui este din “altă Lume”.
Deci clar vorbim despre două împărații diferite sau cel puțin explicate și descrise diferit.
Însă avem în vechiul Testament,la fel că în Noul,
ZIUA DOMNULUI!
(repet,îmi cer scuze dacă mă repet,și am mai scris despre asta in acest topic inceput acum câțiva ani-nu l-am recitit, fiindcă am devenit iar atras de acest subiect, așa că m-am apucat direct de studiu și scris)
Până ajungem la Ziuă Domnului, vreau sa mai atrag atenția asupra unui mic/mare detaliu.
Majoritatea,din categoria și-au lipit efectiv Biblia de ei,și gata sunt mântuiți și purtătorii de cuvânt ai lui Dumnezeu,deja au și cheile lui Petru,și autoritatea supremă, preoție universala,și capacitatea de a ridica temple și de a unge alți “preoți” și tot ce vrei,un fel de copie a Sistemului Original a Bisericii,care la fel s-a format,și deasemenea tot la fel s-a contopit inclusiv iudaismul și Vechiul Testament, creat de evrei tot in aceste scopuri,dar probabil aici a intervenit inclusiv entitatea YHWH, in sine.
Practic,cei din prima categorie,de apostoli moderni,și predicatori cu Biblia cusută de ei,nu folosesc decât undeva maxim 15% din Biblie,pe când Bisericile Tradiționale maxim 10,așa per total , însă am fost extrem de generos in ambele cazuri.
Însă ce ne facem cu restul Bibliei?
Ăia care nu se potrivește cu agenda?
Păi ori o schimbăm precum alte culte, ori mai facem altele cărți similare,precum Mormonii sau Islamul.
Tocmai această ignoranță a creat antisemitismul, fiindcă ei folosesc integral toată Biblia (Torah), logic fără noul testament.
Dacă creștinului ar fi studiat Biblia așa cum e, fără să o folosească subiect și selectiv,ar fi înțeles că le oferă legitimitate evreilor în tot ce ai făcut și fac in continuare.
Fiindcă Statul Israel și majoritatea evreilor au toste aspectele vieții bazate pe Biblie.
Și tu ca creștin,tu că musulman tocmai de asta ii acuzi, urăști, persecuție, uitând că identitatea ta religioasă nu ar fi existat fără ei și fără Torah.
Până la urmă cine înțelege mai bine acest text,tu creștinul,tu musulmanul?
Sau tu evreul care efectiv ai scris-o ,ai primit-o că Revelație?
Să meditam puțin asupra acestor aspecte…