Însă hai să mai aruncăm o privire, așa cum am spus cu riscul să mă repet,vreau sa vedem totuși,
VINE SFÂRȘITUL LUMII SAU NU?
Fiindcă conform Vechiului Testament, inamicul nu este Satan!
Inamicii sunt conducătorii acestei Lumi,și Împărăția lui Dumnezeu,se va instala direct pe Pământ, condusă de însuși Dumnezeu!
În Noul Testament, inamicul este direct Satan,care conduce el însuși Pământul și pe toții împărații Lumii!
Știți pliantele alea specifice unor culte cu titluri “Și tu poți trăi veșnic pe Pământ”,sau “Va distruge Iehova Lumea?” și alte titluri similare.
Ei bine aceste culte folosesc modelul Vechiului Testament, pentru a explica termenul de “Regat” și văd o împărăție terestră a Cerului.
Dacă Pavel vede o lupta cu entități ale văzduhului, dacă Ioan in apocalipsă ne prezintă un război cosmic,și ne prezintă în etape cum Lumea va fi anihilată…
Ei bine până la urmă cum se leagă toate?
Fiindcă până la urmă asta te interesează,din momentul ce declari că crezi in Dumnezeu,în Biblie,în Religiile fundamentate pe aceasta Revelație.
Trebuie să iei în calcul toate aspectele ce există în această Revelație!
Bun,hai sa vedem dacă găsim în Vechiul Testament,pasaje care specifică clar că Lumea va fi distrusa, să vedem cine este dușmanul Inamicul numărul unu al lui Dumnezeu și al oamenilor,care este planul lui Dumnezeu pentru această Lume și pentru Om.
După care vom mai recapitula și ceea ce știm deja majoritatea despre creștinism in acest sens.
Așa cum am inceput mai sus,vom continua cu
ZIUA DOMNULUI!
Practic așa încep cam toate trimiterile Vechiului Testament,la această ZI
Ioel 2:31
„Soarele se va preface în întuneric… înainte de a veni ziua Domnului.”
Deci nu mai este chiar Zi,este un mare întuneric, atenție înainte de a veni Ziua Domnului, practic ne stinge Lumina.
Amos 5:18-20
„Ziua Domnului este întuneric și nu lumină…”
Mai jos îți explică că întunericul persistă inclusiv în Ziua Domnului.
Cam îți intră frica așa în oase, când auzi de ăstea….
Ioel 2:1-2
„Zi de întuneric și negură…”
Așa-i că se zburlește părul pe tine, puțin?
Ioel 2:30-31
„Voi face să se vadă semne… soarele se va preface în întuneric…”
Aici vedem că sunt implicate elemente cosmice, nu-i doar un eveniment așa pe teritoriul lui Israel,unde le stinge puțin becul doar lor,ci efectiv Soarele se întunecă,poate va fi o eclipsă,poate știu io ce eveniment cosmic.
Vom trăi și vom vedea, dacă nu nu-i problema,vom fi invitați toți oricum.
Deci n-ai cum sa ratezi evenimentul, așa ca mai bine să știi ce te așteaptă.
Isaia 34:1-2
„Să asculte pământul… Domnul este mâniat pe toate neamurile…
Nah,uite că e supărat pe toate neamurile, adică neevreii.
Obadia 1:15
„Ziua Domnului este aproape pentru toate neamurile…”
Deci nu scapă unul, că este budist, practicat de voodoo, Wiccan,raelian etc.
Vine Bossul, stinge lumina și ne ia pe toți la întrebări!
Țefania 1:17
„Voi aduce necaz peste oameni… pentru că au păcătuit.”
Aici ți-o dă pe directă!
Da doamne,da eu m-am pocăit, m-am născut din nou,am dat la săraci,am pupat toate moaștele,am fost la toate pelerinajele,am donat la spitale,am ăia….
Așa și?
Țefania 1:18
„Toată țara va fi mistuită de foc…”
Ei bine aici, mulți interpretează “țara” cu Lumea!
Ei bine, se referă la Israel,ca să înțelegem contextul actual.
Israel este și va fi sub FOC!
Tocmai ca o consecință a mâniei lui Dumnezeu, dacă interpretam in contextul biblic.
Ioel 2:32
„Oricine va chema Numele Domnului va fi mântuit.”
Este atât de tiranic, despotic, mânios și răzbunare YHWH ?
Mai are momente,clar, însă îți dă și portițe!
Bun,deci avem momentul ZERO
ZIUA DOMNULUI
Am văzut că vine cu mare întuneric,peste toți oamenii,și deasemenea vine cu foc,în special arderea Israelului, însă și cu multe necazuri peste oameni, însă cu posibilitatea de salvare pentru ORICINE,va chema numele Domnului (YHWH).
Hai să vedem ce se întâmplă în continuare…
Zaharia 13:8-9
„Două treimi vor pieri… dar a treia va rămâne…”
Deci,clar avem și pierderi colaterale,acum probabil se referă la moartea lor fizică, fiindcă:
Daniel 12:2
„Mulți… vor învia: unii pentru viață veșnică, alții pentru rușine veșnică.”
Din ei mai și înviază, însă….
FIȚI EXTREM DE ATENȚI!
Pentru RUȘINE VEȘNICĂ!
Nu pentru pedeapsă veșnică, tortură sau știu ii ce…
Nu-ți vorbește despre un iad unde arzi veșnic sau o anihilarea totală, precum în noul testament.
Bun, alții au făcut poate chestii de care nu sunt mândrii, totuși înviază, trăiesc și ei frumos acolo cu Dumnezeu,dar uneori sunt luați la mișto,mai fac ăialalți glume cu ei,și vor trăi așa într-o “rușine” veșnică.
Eh, nu-i problema, decât să arzi veșnic,cu asta poți trăi.
Ezechiel 37:21-22
„Îi voi aduna… și voi face din ei un singur neam…”
Nah, uite aici îmi place,ce zice,asta da idee și cu siguranță, dacă se pune cum trebuie în execuție,în sfârșit putem deveni un singur popor planetar, conduși de însuși Creator!
Cum:
Isaia 11:6-9
„Nu se va face niciun rău…”
Isaia 35:1-2
„Pustia… va înflori…”
(Mai jos referitor la evrei)
Ieremia 30:3
„Îi voi aduce înapoi în țara lor…”
Iar neamurile, adică populația lumii sau neevreii:
Ioel 3:12
„Să se scoale neamurile… la judecată.”
Îți dă deșteptarea!
După judecată, dacă mai rămâne ceva,merg la închinare…
Zaharia 14:16
„Toți cei ce vor mai rămâne… vor veni să se închine…”
Isaia 2:2-3
„Toate neamurile se vor îngrămădi…”
Și zice că va fi îngrămădeală mare,deci înseamnă că treaba e bună.
Nah,deci cam așa stă treaba cu Ziua Domnului,cu judecata,cu Instaurarea Împărăției lui Dumnezeu pe pământ.
Desigur în linii sumare, conform Vechiului Testament…