View Single Post
Vechi 04.04.2026, 13:39:46
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Acum hai sa, vedem varianta noului testament, să vedem unde se aseamănă,cu vechiul testament,unde se diferențiază,ce aduce nou și până la urmă care ar fi imaginea de ansamblu, dacă putem face una.

Majoritatea deja știți cam cum sta treaba cu Noul Testament…

Însă în com analiza la fel ca pe vechiul testament, așa obiectiv și comparativ.

Ioan 18:36
„Împărăția Mea nu este din lumea aceasta…
dacă ar fi din lumea aceasta, slujitorii Mei s-ar fi luptat…”

Avem aici clar prima ruptură de Vechiul Testament, Iisus vorbește despre o Împărăție a Lui,care nu este din această Lume.

Ioan 17:14-16
„Ei nu sunt din lume, după cum nici Eu nu sunt din lume.”

Din nou Iisus subliniază că nu este din această Lume.

Coloseni 1:13
„Ne-a strămutat în Împărăția Fiului dragostei Lui.”

Eh, aici un verset extrem de interesant,și aici va trebui sa investighez mai amănunțit,dar nu acum.

Are Tatăl o Împărăție și Fiul o altă împărăție?

Adică am văzut clar că Iisus are o împărăție,care nu-i din aceasta Lume.

Mai jos ofer unul dintre cele mai relevante pasaje indirecte,care vorbește clar despre o stare imediată după părăsirea trupului.

2 Corinteni 5:8 VDC
[8] Da, suntem plini de încredere și ne place mult mai mult să părăsim trupul acesta, ca să fim acasă la Domnul.

A dori sa părăsești Trupul nu înseamnă că vrei sa mori, înseamnă că vrei sa te întorci ACASĂ!

Iată o palmă peste fața celor care consideră că după moarte,nu mai ești un suflet conștient, și implicit peste fața celor care contestă viața după moarte, deși cred în Dumnezeul Biblic sau chiar Iisus.

Dacă mai sus am dat o palmă celor care contestă existența unui suflet conștient după părăsirea trupului…

Poate una nu-i destulă, așa că mai vin cu încă o pereche de palme:

Filipeni 1:22-24 VDC
[22] Dar, dacă trebuie să mai trăiesc în trup, face să trăiesc; și nu știu ce trebuie să aleg. [23] Sunt strâns din două părți: aș dori să mă mut și să fiu împreună cu Hristos, căci ar fi cu mult mai bine, [24] dar, pentru voi, este mai de trebuință să rămân în trup.

Iertare fraților, însă pe mine mă bucură enorm când găsesc aceste bijuterii subtile, și mă întristează cei care consideră că viața adevărată este aici,și nu Dincolo….

Iată că apostolii îmi dau dreptate și aveau aceleași dileme și ei….