View Single Post
Vechi 05.04.2026, 23:22:26
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Nu-i vorba de chestii clinice, că nu-s nebun:)
Știu, și văd, câteodată pare că te enervezi fără motiv întemeiat, parcă te consumi prea mult.

Citat:
Adică consumul de alcool este general acceptat, inclusiv Biblic, creștine, bisericesc, social etc.

În ce scop?

SEDATIV!

Să te facă să te simți bine,să te relaxeze,să te detensioneze,nu?
Nu ar trebui să legăm alcoolul de detensionare, după devine un obicei cu repetiție și o metodă de coping și așa apare dependența.

Citat:
Eu, așa cum am spus am renunțat la alcool, reducând treptat, fiindcă am avut perioade în care consumam destul de mult și des,și mai pierdeam controlul.
E foarte bine că ai scăpat, dar oare cum de ai dat în alcool, doar ca să detensionezi/relaxezi ?
Nu mai bine nu te apucai, ca să nu intre impulsul acela necontrolat de a bea ?

Citat:

Cât despre sedative,da mai iau ocazional când nu dorm nopțile, când nu-mi pot opri gândurile etc.
Dar tu ai tratament de la doctor să iei, sau iei tu consultând sfaturile unor apropiați și AI-ul Gemini cum ai spus mai de mult ?
E același principiu cu alcoolul, folosind sedativele în toate momentele grele, se creează o dependență sau un refugiu în ele și te înlănțui în ele cum vin greutăți te cufunzi în ele.

Ai încercat să iei melatonină sau ceva mai ușor pt somn ?

Știu că există tot felul de încercări date de vrăjmașul ca să strice liniștea omului îi ia somnul, există Rugăciune specială la moliftelnic, ar trebui să soliciți unui preot încercat să-ți citească:

La capitolul:

Molitfe și rugăciuni la neputințe și boli:

Rugăciune la bolnavul care nu poate dormi .../320

Nu pun textul fiindcă nu avem voie să citim noi mirenii din moliftelnic, dar poți ruga un preot să te ajute citindu-ți o rugăciune de dezlegare.

Last edited by Iorest; 06.04.2026 at 08:59:39.
Reply With Quote