View Single Post
Vechi 13.04.2026, 00:21:02
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru Vezi mesajul
Felicitări ca ai reușit și ca vrei mereu sa fii mai bun. Înțeleg ca ai vrut sa fie ca o cronica,un jurnal. Referitor la pericolul Mândriei ea nu se judeca niciodată în raport de ce crezi tu despre tine ci de ce impresie și sentiment lași celorlalți.
Păi nu e mare chestie, eu am ținut de mult post, avantaj că s-a gătit în familie de post.

Problema era untdelemnul - cred că o singură zi din tot postul am mâncat ceva cu untdelemn, deci asta era noutatea față de anii anteriori.

A doua chestie a fost săptămâna lăsatului sec de carne -foarte importantă, ca să începi bine.

A treia a fost că am auzit la duhovnici gen Ioanichie Bălan. care nu mai sunt cum se postea prima și ultima săptămână.

Nu înțeleg de ce lașitatea asta din partea duhovnicilor de a nu expune postul cum e el la bază, că după tu derogi de la el din binecuvântate pricini e altceva, dar eu nu mai am nici bornele originale, nici nu mai știu după ce să merg.

Sincer felicitările sunt pt Remus Emilian că el a ținut la nivel maximal, eu doar am încercat ceva nou, cât mai puțin ulei și câteva zile de post negru.

Nu e performanță ce am făcut, știu yoghini care postesc mai mult, pe ăia nu-i aud cu nu e păcat ce intră pe gură, eretici fiind totuși depășesc ortodoxul confortabil.

E clar că de nu va covârși dreptatea voastră dreptatea fariseilor - NU VEȚI INTRA ÎN ÎMPĂRĂȚIA CERURILOR
Dar dacă nu veți depăși nevoințele ereticilor, vrăjitorilor, brahmanilor, hinduiștilor, idolatrilor veți intra în împărăția cerurilor ?

Last edited by Iorest; 13.04.2026 at 00:34:21.
Reply With Quote