View Single Post
Vechi 17.04.2026, 23:31:09
iustin_dumitru iustin_dumitru is online now
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit Intrebari despre inviere

Recitind cu atentie din catehism despre Inviere mi-am notat cateva intrebari.
Le redau mai jos asa cum mi-au venit

-Era viata după moarte și înainte de Iisus, chiar daca în iad, caci zice ca s-a coborât la iad si a propovaduit acelora.

- Daca iadul a existat inca de la inceput, de la Adam,pedeapsa morții totale in urma pacatului neascultarii , ar fi fost mai grea decât iadul?

-Ar putea Dumnezeu distruge complet creatia Sa?

-Exista rai și înainte de Iisus conform pildei saracului Lazar (sanul lui Avraam)?

-Învierea se refera la apariția raiului ,sau la învierea cu trupul?
Sau poate la o anumita dezvoltarea a ideii de rai care era si inainte.

-Dupa judecata particular oamenii pot merge în rai doar după venitrea lui Iisus?

-De ce e important învierea cu trupul,de ce nu ajunge viata vesnica cu sufletul ,mai ales daca ar fi în rai?

E mai mult o responsabilitate pt ca păcate și faptele bune au fost în trup? Sau e o stare siuperioara a fi in trup decat a fi doar suflet?

E pt ca omul asa a fost creat de la incweput , cu trup,si e ca si o continuare a vieții lui Adam ,implinite insa in vesnicie ?

Are nevoie sufletul, duhul de spațiu circumscris , de un trup?
Nu exista duhuri fara concentrare intrun loc numit trup.

Înțelegerea mea inainte când auzeam pasajul " cei morți din morminte vor auzi glasul Fiului și vor învia"era ca nu ar fi fost conștienți cei morti,ar fi fost intr-un fel de neant , si dupa Iisus apare constienta dupa moarte, dar care poate fi spre viata sau spre chin

Aceasta rimeaza cu necunoscuta zilei de azi daca urmează ceva dupa moarte sau sau e neant.
Ce ar fi mai rau, iad șau neant.
Reply With Quote