View Single Post
Vechi 18.04.2026, 00:08:22
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
EBine,tu ești rămas în trecut, în care lumea mergea tradițional.
Nu din păcate nu sunt, mi-aș dori, ai văzut că la Athos timpul se suspendă.

Citat:
În prealabil postat de Seraphim7 Vezi mesajul
Cum ai răspunde unei persoane cu tendințe de suicid, aflată într-o țară străină,care era chinuită de toate patimile posibile și fosta practicantă satanistă?

Dacă ea a răspuns că vrea să ne rugăm...

Și să se elibereze de acei demoni..

Ce ai fi vrut să zic în acel caz ?

Înger îngerașul meu?

Găsea ea acolo exorciști,sau avea ea puterea sa meargă într-o biserică, că se gândea mai degrabă cum să se omoare și găsea plăcere doar in patimi trupești.

Eu pur și simplu am întrebat-o...

Ea a răspuns

DA
Există psalmi pentru diferite trebuințe inclusiv pentru sufletul chinuit, vezi că există acatistul Sfintului Ciprian și Iustina care nu am auzit că nu e voie să se citească.

Oricum hrănirea confortului personal, pe motiv că nu am chef să merg să caut un preot nu e un motiv.

Faptul că intri într-o astfel de sferă satanistă, că o cauți cu lumânarea parcă spune multe.

A mai fost un băiețaș care citea psaltirea și diferite canoane pe un canal de youtube, acu vreo 8-9 ani, s-a pulverizat repede după ce a înțeles el rătăcirea.

Există grupuri de tip candela de rugăciune, cu mii de oameni care citesc psaltirea, care sunt private nu publice, dar nu se sună prin video-call, fiecare la locul lui citește o catismă.

Sunt multe de zis, dar e clar că lipsa de discernământ duhovnicesc, crează paralelism PARA-bisericesc, golul ăla o să se umple cu ce cred oamenii că e util să facă în momentul xyz.