Ne salvează doctor Emilian într-o discuție cu un puști de liceu animată cu grafică Chat GPT -AI în stilul graficii Trumpete alături de Iisus în luptă cu infidelii persani:
https://www.facebook.com/emilian.rem...ibWaMEUXpFp9rl
Fapt real (poza cu ChatGPT). Un elev de clasa a X-a îmi zice:
- Domnu’ da’ de ce noi spunem Hristos a înviat și cu moartea pe moarte călcând, că a învins moartea, dar noi totuși murim? De ce noi încă murim? Nu e normal.
- Dragă frate, din 3 mari motive:
1. Întâi, pentru că așa au ales Adam și Eva în Rai, să cunoască răul și deci sa cunoască și moartea, să moară. Le-a spus Dumnezeu, că dacă vor mânca din fructul oprit, vor muri.
2. Apoi pentru că și Hristos a gustat moartea, ca prin El, firea umană să învingă moartea, cine crede în El va trece de la moarte la viață, spune Evanghelia, de aceea și noi trebuie să gustăm moartea.
3. Și apoi, cel mai important, pentru ca să se deosebească răul de bine, fiecare să aleagă și apoi răul/răutatea, să nu fie veșnic, să nu mai facă rău veșnic celor buni. Viața aceasta e de testare, să alegem cum vrem să fim, răi sau buni, e de triere, de cernere, apoi în Viața adevărată, veșnică, cei buni cu cei buni, cei răi cu cei răi, ca cei buni să nu mai sufere răul, de la nici o formă de răutate. De aceea e bine să murim, e normal să murim. Fiindcă nu asta e adevărata viață, ci Aceea, Veșnică, în care nu vom mai pătimi dureri și suferințe, „Hristos va șterge toată lacrima de pe fața tuturor“ și nici un rău nu va mai fi.
- Aha! Bine. Cred că înțeleg. Mulțumesc.
- Mă bucur. Să-ți fie de folos spre mântuire. Mulțumim lui Dumnezeu.
________-
Mulțumim doctor Emilian, ne faci ziua mai bună!
Chapeau bas!