Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Te as contrazice aici, ca e un punct esentiial.
Unele din afirmatii de la care am plecat despre inviere si viata venica sunt certe si deja existente , caci de aceea avem o Biserica si de aceea ea e calauzita de Duhul Sfant ca sa ne dea adevarul.
Altfel de ce mai era nevoie de revarsarea Duhului, daca adevarul putea veni de la oameni, si puteau interpreta ei cum vroiau scripturile
Intrebarile care le pun, le pun in continuarea acelor adevaruri , pentru a intelege mai bine
Ce stim sigur:
Iisus a inviat cu trupul sau omenesc, dar care acum e transformat , nemaivand nevoi si neputinte si moarte.
In plus e total strabatut de dumnezeire acel trup si sade pe tronul slavei, alaturi de Tatal
Doar datorita acestei invieri in trup , oamenii vor primii si ei invierea in trup , dar la sfarsitul lumii
Pana atunci sufletul lor, care e vesnic, va astepta in rai sau iad , functie de o prima judecata care i se face , imediat dupa moarte
De mentionat ca in aceasta faza sufletele inca mai pot fi scoase din iad , prin rugaciunile celor in viata ,urmasii aceluia
|
Nu, nici nu punem in discuție Adevărul și veridicitatea minunilor, inclusiv coborârea în Iad, totul a fost ȘI ESTE cât se poate de real.
Ce menționăm mai sus, referitor la așteptare, la ce facem acum, este dorința de a repeta ceea ce ne a dat exemplu Hristos prin diversele prezente stări și mod de viață care au condus la MODELAREA PENTRU NOI a tuturor acestor MINUNI, care țin de lumea și realitatea IRAȚIONALĂ.
ACOLO Iisus ne a recomandat să ajungem prin acel îndemn de neuitat:
“ Îndrăzniți, Eu am biruit”
“ V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Citește Ioan 16 · Ascultă Ioan 16.
Cu alte cuvinte …oameni buni, stați calmi și fără teamă, cu pace, ce am făcut Eu, puteți reproduce și voi…indiferent de câte obstacole și suferințe veți întâmpina. Asta vrem!
Cu alte cuvinte eu îmi doresc în prezent, nu trecut, PRIN CUNOAȘTERE DIRECTĂ, nu prin intermediari, să biruiesc ceea ce a biruit Iisus, să răspund ÎNCURAJĂRII LUI, de a experimenta aici și acum emoția minunilor.
Nu am nevoie să mă înconjor de forțe și oameni care să mă descurajeze, și să-mi povestească basme cum ca nu se poate de cat de păcătos sunt, mai ales ca vin vremuri interesante, absolut fenomenale ale revărsării duhului peste noi toți, energie din plin pentru perceperi noi, iraționale ale universului.
Tu realizezi chestia asta Iustin?
Îți dai tu seama ca Hristos, PRIN EXEMPLU PROPRIU, dar denaturat mai târziu de învățăturile CROITE FIX pentru bogații lumii, ne învață cum să biruim sclavageala la corporații și societăți, pentru stapani, cum să nu mai fim robii banului.