Citat:
În prealabil postat de iustin_dumitru
Cea mai mare minune care ne-a dat-o Iisus pare a fi exact asta Invierea Sa.
Nu o spun eu ci El :
"Un neam viclean si poreacurvar cere un semn , dar nu i se va da alt semn decat semnul prorocului Iona. caci asa cum Iona a stat 3 zile in chit...."
La fel si Biserica, prin alegerea acestui evenimnent ca sarbatoare a sarbatorilor arata ca prin inviere am fost dezlegati de pacatul originar, pentru care am primit moartea ,care pana atunci nu era in planul creatiei.
Aplicand putin la cazul tau ,cu dorinta de a vedea minuni directe , oare nu ai vrea sa analizam putin aceasta Inviere? Caci teoretic asta ar fi raspunsul dorintei tale care o spui de atata timp pe forum, ca ai dori ca Dumnezeu sa ni se adreseze cu minuni directe.
Minune mai mare ca asta nu a existat si nu va exista , a fost atat de puternica semnificatia ei , incat de aceea de la inviere incoace Hristos nu a mai fost nevoie sa se arate celor multi si sa faca alte minuni ( cu mici exceptii), desi pana atunci o facuse si facuse sute de minuni asa cum ai dori tu ,pentru iudei.
Gandeste te in sinea ta, "Oare Invierea nu este aceea minune asteptata?" , si spune ne apoi raspunsul
|
Mereu revenim la : “ Ferice de cei ce au crezut și nu au cercetat”
Este adevărat, însă aici completarea care se înțelege și este de bun simț, este ca cei care au crezut, deja învinsese-ra lumea, nu aveau nevoie de nu știu ce cercetări redundante pentru ei, nu?!
Adică aveau putere sau urmau să o primească la 50cime, puteau face minuni, puteau vindeca, învia pe alții din morți, și câte și mai câte de care nu știm dintre care unii nici nu au cunoscut moartea, adică SE ALFLA PRINTRE NOI.
Da învierea este cea mai de seamă minune, dar tot adevărat este ca vrei să știi și să vezi detalii, să poți retrăi și tu.
Omul lui Dumnezeu nu trăi numai din descrieri de la alții.
Vrea să simtă și el pe pielea lui, nu?
Ca altfel ce fel de viață este aia?
Cum ar fi fost ca Hristos să stea și NUMAI sa ne povestească despre pățania lui Iona, care a fost înghițit de Kit timp de 3 zile, după care a înviat, și nimic altceva, nimic REZERVAT NOUĂ ca intelegere prin cunoaștere directă, așa în ideea întăririi credinței în irațional….ca nu totul trece prin Mamona, ci
Există și o alternativă lumii taxelor și a impozitelor, a muncii pe plantație, lume Mamonei.