View Single Post
Vechi 20.04.2026, 01:03:22
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Doar fiindcă Biserica are derapaje,nu înseamnă că nu este Adevărată.

Eu n-am zis niciodată că Biserica Ortodoxă/Catolică nu a fost,la bază întemeiată de Iisus Hristos,prin Apostol și continuată până în prezent.

Am spus asta de nenumărate ori,și am topicuri întregi unde am demonstrat asta.

Deasemenea n-am respins sau negat Protestantismul,care a venit ca o reacție la acele derapaje.

Faptul că critic atât Protestantismul cât și Bisericile Tradiționale,nu înseamnă că le neg autenticitatea!

N-am cum,ar fi absurd!

Faptul că arat neconcordanța între Vechiul Testament și Noul Testament,și arăt că Creștinismul a fost mai degrabă “fabricat” decât revelat asta nu înseamnă că Iisus nu a fost real,nu a fost un Profet sau chiar o Manifestare a lui Dumnezeu.

Pur și simplu există posibilitatea ca Noul Testament să fie practic din “alt film”,pliat Artificial pe Vechiul Testament.

Însă mesajul și activitatea lui Iisus sunt cat se poate de reale și autentice.

Și am scris destul și despre asta.

Asta nu șterge o istorie de 2000 de ani și influență să asupra Lumii!

Și intenționez să-mi continui fiecare căutare, fiindcă am inceput extrem de multe.

Însă critica mea este constructivă sau cel puțin așa încerc să fie.

Cât despre pasajele biblice,ele nu sunt direcționate către cineva anume,ele trebuie înțelese în contextul acela și deasemenea arată ele însele un mesaj independent.

Eu nu interpretez Biblia ca un creștin,ca un ortodox sau că un neoprotestant.

Nu mă interesează să “lovesc” în nimeni și nimic.

Eu doar expun anumite păreri!

Fiecare este liber sa vina cu alte argumente, alte experiențe,alte trăiri, viziuni etc.

Că de-aia e forum!

Însă APOSTAZIA despre care vorbesc eu,este un fenomen real, despre care vorbește inclusiv Biblia.

Practic se referă tocmai la această Biserică ,și tocmai din Biserica întemeiată de Iisus,se vor ridica cei care vor conduce Lumea la ÎNȘELARE.

Așa că nu-i destul să zici,asta este Biserica Adevărată, Aici este Adevărul!

Faptele Apostolilor 20:29-30 VDC
[29] Știu bine că, după plecarea mea, se vor vârî între voi LUPI RĂPITORI, care nu vor cruța TURMA, [30] și se vor SCULA din MIJLOCUL VOSTRU oameni care vor ÎNVĂȚA lucruri STRICĂCIOASE, ca să tragă pe UCENICI de partea lor.

Practic tot ce se numește Dumnezeu pe Pământ și tot ce se numește Templu și Biserică va fi o Înșelare, Amăgire și Apostazie!

2 Tesaloniceni 2:3-4 VDC
[3] Nimeni să nu vă amăgească în vreun chip, căci nu va veni înainte ca să fi venit LEPĂDAREA DE CREDINȚĂ și de a se descoperi OMUL FĂRĂDELEGII, FIUL PIERZĂRII, [4] POTRIVNICUL care se ÎNALȚĂ mai PRESUS de TOT ce se numește „ DUMNEZEU ” sau de ce este vrednic de ÎNCHINARE. Așa că se va AȘEZA în TEMPLUL LUI DUMNEZEU, DÂNDU-SE DREPT DUMNEZEU.

Un motiv pentru care nu ader la niciun cult…