View Single Post
Vechi 21.04.2026, 23:08:36
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul
Foarte bine punctat de fratele Serafim,

Societatea în care trăim acum, din nou, s-a PLIAT MĂNUȘĂ “ pe filosofia Paulina, pe care a propagat-o secole de-a rândul biserica, răstălmăcind cuvintele lui Iisus.

.
In afara de chestia cu supunerea , munca si intrajutorarea mai ai si alte suspiciuni ca Pavel a manipulat de fapt invatatura lui iisus?

Si eu am avut astfel de ganduri, ca nu prea semanau deloc ce propovaduisera amandoi , doar ca dragostea lui pentru Hristos m-a convins totusi ca nu a fost un deturnator.

Dar sunt curios daca in afara de chestiile astea care le tot repeti cu bani si corporatii , ai anumite alte observatii ?

In principiu, ar trebui analizata mai mult invatura Ortodoxa sau Evanghelia, atunci cand discutam despre crestinism, ca altfel ne oprim doar la aspecte superficiale .,la cercul obsesiv al fiecaruia , mult sub posibilitatile noastre de iubitori de intelepciune ca noi

Eu cand ma plictisesc de mine,sau de morisca ideilor mele, pun mana pe catehism, sau ceva mai accesibil , si parca intru in alta lume.

Lumea agitata a gandurilor mele, care difera f putin de lumea voastra, acelelasi indoieli si dorinte de adevar , capta dintro data precizie matematica, datorita a ce citesc, si dovezi care eu singur nu le-as putea niciodata gasi in mine.

Deci hai sa citim cate un capitol si sa il comentam. Cred ca ar fi mult mai util dezvoltarii noastre, decat sa ne invartim de ani intregi pe aceleasi idei ,care ceilalti cu greu ni le suporta. Vorbesc de mine nu de voi ....
Reply With Quote