View Single Post
Vechi 22.04.2026, 10:50:35
iustin_dumitru iustin_dumitru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.07.2025
Implicit

Invatatura lui Iisus si a Bisericii e mult mai complexa decat acest singur aspect ca am trai intr-o lume controlata de mamona si de bani.

E doar un efect aceasta dominatie a raului care il putem vedea toti,fie sub aspectul dorintei de putere fie al ereziilor.

Care e insa cauza?

Cauza e exact neaceptarea lui Hristos , preluarea poate a unor elemente si adaptarea lor, sau refuzul explicit de a Il urma.

Una din caile de a il urma partial, este accentul pe puterile proprii, ingrijorarea exagerata, adaugarea altor griji decat e necesar, altor salvari decat ne-au fost date.

In general ,exacerbarea rolului opiniilor personale in mantuirea noastra.

Noi am vrea sa ne salvam pe noi sau lumea, dar de unii singuri, fara a face apel la Hristos si la ajutorul Duhului din Biserica , inventand pronbleme pentru noi insine si apoi luptandu-ne sa iesim din ele

"Cine va vrea sa isi salveze sufletul il va pierde!"

De regula sunt urmatoarele categorii de oameni

-care cred doar in stiinta ,fara a accepta divinitatea (divinitatea lor tot exista , se chiama lumea, partea placuta a mamonei)

-care cred in diferite religii dar nu sunt convinsi ca unicul Adevar este Hristos

-care cred in Hristos ca unic mantuitor , dar nu stiu care religie sa o urmeze, sau daca nu cumva ar trebui sa aiba propria opinie in afara cultelor existente

-care cred in Hristos si in ajutorul Duhul Sfant dat incepand de la Biserica primara, continuand pana in zilele noastre, neschimbata

Tu in care categorie esti?

Eu am fost in a 3-a spre a 4-a , adica credeam prea mult in mintea mea, desi credeam si in Biserica unica.

Acum tot cred si in eul meu , dar parca se dezvolta mai liber eul meu acceptand ajutorul Duhului in Biserica,fara de care mintea mea singura e doar ratacire
Reply With Quote